En Sıcak Konular

Türk ve Tuğluk için yeni arayış

23 Aralık 2009 14:16 tsi
Siyaset yasaklısı 'Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'u kurtarma planı'na eski DTP'liler sıcak bakmıyor.

DTP’nin kapatılmasıyla birlikte siyasi yasak getirilen Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’u kurtarma formülü tartışmalarına son nokta konuldu. Kişiye özgü düzenlemeyi etik bulmadıklarını söyleyen DTP’nin eski Grup Başkanvekili Gültan Kışanak, “Yasaları değiştirelim” önerisi getirdi.

DTP’nin kapatılmasından sonra hakkındaki davalar nedeniyle Türk ve Tuğluk’a cezaevi yolu göründü. Bağımsız İstanbul Milletvekili Ufuk Uras kimi AK Partili milletvekilleri ile görüşerek Türk ve Tuğluk’u yeniden Meclis’e getirmenin yollarıyla ilgili bir plan üzerinde çalışmaya başladı. Planın ne kadar sonuç getireceği bilinmez ama eski DTP’liler bu plan ve formüller üzerinde kafa yormuyor. Kışanak bu tartışmalarla ilgili İNTERNETHABER’in sorularını yanıtladı.

Uras’ın önerisi üzerine başlayan tartışmaya eski DTP’liler olarak kafa yormadıklarını anlatan Kışanak şunları söyledi:
“Parti kapatma ve siyaset yasakları demokrasiye aykırı. Biz de bunun önüne geçilmesini istiyoruz. Kişisel olarak kimsenin milletvekili kalma derdi yok. Sayın Türk de sayın Türk de bunu açıkça ifade ediyor. Etik olarak da doğru bulmuyoruz. Sorun demokratik sistem açısından sorun ve bu problemleri ortadan kaldıracak bir girişim önemli.”

ASLOLAN YASAL DEĞİŞİKLİK

Kişiye göre düzenleme değil yasal değişiklik isteyen Kışanak, “Bu olmadan Türk ve Tuğluk için bir proje gelse karşı mı çıkacaksınız?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Bizim böyle bir girişimimiz yok. Demokratik hasassiyeti olanların böyle bir girişimine karşı çıkmayız. Ancak biz demokrasinin gereği olarak kapatma ve siyaset yasağına karşıyız. Kişiye özel düzenleme yerine demokrasiyi engelleyen bu konuların gündemden çıkarılacağı yasal değişiklikler yapılmasını isteriz” dedi.

KIŞANAK’TAN BAŞBAKAN’A TEPKİ

Kışanak Başbakan Erdoğan’ın Ahmet Türk’ü eleştiren sözlerine de yanıt verdi. “Bunlar demokrasinin sıkıntıları” diyen Kışanak, “Başbakanın sözlerini gerçekleri görmekten kaçınma, çözüm üretmekten kaçınma olarak görüyoruz” değerlendirmesi yaptı.

internet haber



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,568 µs