En Sıcak Konular

Euro 2016 Türkiye logosu tanıtıldı

23 Aralık 2009 13:15 tsi
Türkiye'nin EURO 2016 Avrupa Şampiyonası adaylık logosu Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in katıldığı toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Son 10 yıldır futbolda elde ettiği başarılarla Avrupa ve dünya futbol kamuoyunun dikkatini çeken Türkiye, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahipliğini yapabilmek için başlattığı kampanyanın ilk tanıtımını yaptı. Olimpiyatlar ve Dünya Kupası'ndan sonra dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonu olan Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye'de gerçekleştirilmesi için, ev sahibi ülkenin belirleneceği 27 Mayıs 2010 tarihine kadar sürecek olan kampanyayla, şampiyona için oy verecek UEFA Yönetim Kurulu Üyelerinin desteği kazanılmaya çalışılacak.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, TFF Genel Sekteri Ahmet Güvener'in katıldığı toplantıda, şampiyonaya ev sahipliği yapması planlanan şehir ve stadyumlar da açıklandı.

8 ŞEHİR BELİRLENDİ

Türkiye'nin EURO 2016 Avrupa Şampiyonası'nı düzenleyeceği şehir ve statlar belli oldu. Buna göre İstanbul'da belirli kriterlere uymayan Şükrü Saracoğlu Stadı ile İnönü Stadı organizasyon dışında kalırken Atatürk Olimpiyat Stadı ile Seyrantepe'de inşaatı devam eden Türk Telekom Arena Stadı yer aldı. Oldukça eleştirilere maruz kalan Olimpiyat Stadı'nda büyük revizyon yapacağı belirtildi. Bu statların yanısıra İzmir, Konya, Antalya, Bursa, Eskişehir ve Ankara'da yapılacak yeni statlar sayesinde şampiyonanın düzenlenmesi bekleniyor.

Logonun tanıtım toplantısında konuşan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, hükümet olarak ülkenin tanıtımı için büyük önem arz eden böylesine bir organizasyona tam destek vereceklerini belirterek, "1990'ların ortasından bu yana dünya ve Avrupa futbolunda kendisinden söz ettiren Türkiye, başarıya ve gelişime en açık ülkelerin başında gelmektedir. Bu nedenle futbol yatırımlarına önem verilmekte ve Türkiye'deki futbol ekonomisine istihdam ve altyapı açısından büyük yatırımlar yapılmaktadır. Turnuvanın tüm gereksinimlerini büyüyen Türkiye ve futbol ekonomisi rahatlıkla karşılayacaktır." diye konuştu.

Bakan Özak, tanıtımı yapılan logoyu çok beğendiğini vurgulayarak, "Logo tarihimizle kültürümüzü birleştirmiş. Herkesin birlik ve beraberlik içinde hareket ederek bu büyük organizasyonu alacağımızdan eminim" diye konuştu.

Türk futbolunun gelişerek Avrupa'da yeni bir futbol devi haline gelmesinin önemine dikkat çeken Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener altyapı ve istihdam açısından Türkiye'nin, rakiplerine göre gelişmeye ve büyümeye en elverişli ülke olduğunu söyledi. Özgener, ayrıca turnuvaya ilk defa ev sahipliği yapabilmek için devletçe, milletçe bir bütün olmak gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin son olarak, 2009 UEFA Kupası Finali'ni düzenleyerek uluslararası organizasyonlardaki rüştünü ispat ettiğini söyleyen Başkan Özgener, şöyle devam etti;

3 milyon seyircinin bizzat gelerek takip edeceği bu şampiyonanın ev sahipliği; Türk futbolu ve ülkemize gerek sportif gerekse ekonomik ve tesisleşme konularında kayda değer bir ivme kazandıracaktır. 2016 Avrupa Şampiyonası için hazırlanmakta olan dosyanın içeriği; aday şehirlerdeki altyapı çalışmaları, stadyum ve inşaatlar ile turnuvanın ülkemize ve şehirlere ekonomik katkısı konularında listede bulunan şehirlerimizin vali ve belediye başkanları ile devamlı görüş alışverişi içindeyiz." diye konuştu.

Adaylık sürecinde yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler veren EURO 2016 Komitesi Koordinatörü Orhan Gorbon ise, bir ay boyunca 2,2 milyon kişinin statta, 6 milyon kişinin sokaklarda, 4,8 milyar kişinin televizyon başında ve 1,2 milyar kişinin internette izlediği futbol turnuvasında, dünyanın en iyi futbolcuları, antrenörleri ve hakemleriyle 51 maç oynanacağını söyledi. Gorbon, 6 gruptan oluşacak turnuva boyunca bir şehirde en az 4 maç yapılacağını belirtti.

Daha önce 2008 ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonalarına da aday olan Türkiye, EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için daha önce bu organizasyona ev sahipliği yapan İtalya ve Fransa ile yarışacak. Türkiye'nin rakipleri olarak Fransa ve İtalya kaldı. Karar 28 Mayıs 2010'da Cenevre'de belli olacak.

(CİHAN) 



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,631 µs