En Sıcak Konular

Erdoğan, Talat ve Eroğlu'nu Ankara'ya davet etti

23 Aralık 2009 11:58 tsi
KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs konusundaki gelişmeleri değerlendirmek üzere kendisini ve Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı birlikte Ankara'ya davet ettiğini açıkladı. Eroğlu, yarın Ankara'ya giderek Erdoğan ile gö

Başbakan Eroğlu, Bakanlar Kurulu toplantısına girerken gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın kendisini ve Talat'ı birlikte Ankara'ya davet ettiğini ve davete olumlu yanıt verdiğini belirterek, ''Bana gelen bilgiye göre Sayın Cumhurbaşkanımız olumlu yanıt vermemiş. Birlikte gitmemizin uygun olmayacağını düşünmüş olsa gerek ki, Ankara'ya gitmeyeceği şeklinde bir cevabı Ankara'ya ilettiği bilgime gelmiştir'' dedi.

Davetin özellikle Kıbrıs konusundaki gelişmelerle ilgili hükümetinin de görüşlerini alma düşüncesiyle yapıldığını ifade eden Eroğlu, ''Elbette KKTC hükümeti olarak ve ülkede son yapılan seçimlerde yüzde 45 civarında oy alan bir partinin mutlaka görüşleri olacak. Bu görüşleri de Türkiye Cumhuriyeti hükümetiyle paylaşmasından daha doğal bir şey olamaz'' diye konuştu.

-''DEMEK Kİ BİR EKSİKLİK HİSSEDİLDİ''-

Cumhurbaşkanı Talat'ın geçtiğimiz günlerde ekibiyle Ankara'yı ziyaret ettiğini ve kendisine Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün'ün de eşlik ettiğini anımsatan Eroğlu, ''Demek ki bir eksiklik hissedildi ki birlikte gitmemiz arzu edilmiş. Sayın Cumhurbaşkanı niye gitmiyor, onu bilemem, kendi takdiridir. Sayın Cumhurbaşkanı birlikte gitmemeyi takdir etmiş olabilir. Neticede ben gidiyorum'' ifadelerini kullandı.

Eroğlu, yarın öğle saatlerinde Ankara'ya gideceğini ve 18.00-19.00 saatleri arasında Başbakan Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı. Eroğlu, Ankara'ya gitmişken, başka temaslar yapma düşünce olduğunu da kaydetti.

-HRİSTOFYAS'IN AÇIKLAMALARI-

Başbakan Eroğlu, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, ''federasyon çözümünün zor bir çözüm olduğu ve Kıbrıs'ın doğal koşullarına uyumlu olmadığı'' ancak, ''bu çözüm yolunda ilerlemek zorunda kaldığı'' şeklindeki sözlerine de değinerek, Rum liderin federasyon görüşmelerine isteksiz katıldığını açıkladığını ifade etti ve ''Kendini çözüm yanlısı lider olarak lanse edenler, Hristofyas'ın pek de çözüm yanlısı olmadığını son zamanlarda ortaya koyduğu beyanatlarla herhalde anlamaktadırlar'' dedi.

Hristofyas'ın, müzakerelerin KKTC'de Nisan 2010'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar bitirilmesi yönünde bir taahhütlerinin olmadığını, seçimlerde seçilecek yeni liderle görüşmelere devam edeceğini açıkladığını kaydeden Eroğlu, şunları söyledi:

''Yarın anlaşma oluyormuş gibi kamuoyuna mesajlar vermenin zannederim doğru olmadığı ortadadır. Gerçekler, henüz müzakere masasında anlaşma noktasından çok uzaktadır. Dolayısıyla umut pompalayarak yine hayal kırıklıkları yaratmayalım... Yarın anlaşma oluyormuş gibi bir hayale kapılmayalım. Gerçek Hristofyas'ın ağzından da ifade edilmiştir.''

KKTC Başbakanı Eroğlu, başka bir soru üzerine, kamuda çalışanlarına yönelik 13. maaşın yıl başından önce ödeneceğini belirterek, ''bütçenin hükümetin yorganı olduğunu ve hükümetin de ayağını yorganına göre uzatmak durumunda olduğunu'' söyledi.
 
aa



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,769 µs