En Sıcak Konular

Hafta sonunda hava nasıl olacak

23 Aralık 2009 11:10 tsi
Türkiye'de kış, lodosun getireceği sıcaklık artışıyla, bu 5 gün ara veracak. Çoğu bölgede yağış yok. Sıcaklık batıda mevsim ortalamasının 5 derece, doğuda ise 7-8 derece kadar üzerine çıkacak. Bölgelere göre durum:

Yağışlar, yavaş yavaş Türkiye'yi terk ederken, sisli hava Mamarara bölgesi ile iç kesimlerde etkili oluyor. Hava sıcaklığı Türkiye'nin kuzey, iç ve batı bölgelerinde 4 ila 6 derece artacak.
 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinin hafif sağanak geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don, Marmara'nın güneydoğusu ile iç kesimlerde yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığı Türkiye'nin kuzey, iç ve batı bölgelerinde 4 ila 6 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, Türkiye'nin güneydoğu kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Marmara'nın güneydoğusu ile iç kesimlerde sis beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde düşüş, buzlanma ve don) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

5 BÜYÜK KENTTE VE BÖLGELERDE HAVA

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle:

İstanbul parçalı bulutlu, ancak lodos bugün sert. Cuma ise en güneşli ve ılık gün, sıcaklık 16 derece.

Ankara'da da sıcaklık üç gün içinde 14 dereceye yükselecek, pus: Perşembe, Cuma daha etkili.

İzmir'de lodos bugün ve Cuma günü sert, en hafif Perşembe günü esecek. Gökyüzünde lodosun taşıdığı bulutlar görülecek.

Bursa'da soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenme riski lodos estikçe devam ediyor.

Adana güneşli.

Marmara’da bugün lodos sert esiyor, havayı özelikle Trakya ve Çanakkale’de biraz bulutlandıracak, hafif yağmur görülecek. Ancak Cumartesi’ye kadar hava ılık, üç günde dereceler 17-18'e kadar çıkacak.

İç Anadolu'da yağışlar sona erdi, sıcaklıkta belirgin yükseliş başlıyor. Mevsim ortlaması 4-5 derece olan bölge bu hafta 13-14 dereceyi görecek. Ancak parçalı bulutlu havaya, bu hafta sis ve pus ta eşlik edecek.

Ege'de hafta boyu orta kuvvette lodos esecek, kıyılarda bazı günler lodos bulutlanmayı artırsada, Cumartesi gününe kadar önemli bir yağış yok, sıcaklık Denizli’de 17, Bodrum’da 19 derece

Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Güneyde lodos havayı Adana’dan güneydoğuya kadar açarken, Antalya ve Mersin’de gökyüzünü bulutlandırdı. Ama bu durum sıcaklık artışını engellemiyor, Cuma’ya kadar sıcaklık 20 dereceyi görecek.

Doğu Anadolu'da havanın açmasıyla geceleri ayaz ve buzlanma oluşacak. Gündüz sıcaklığı ise artacak. Erzurum’da Aralık ayı ortlaması -3 derece iken, sıcaklık bugün 5, yarın 6 dereceye çıkacak.

Karadeniz'de de hava parçalı bulutlu, Bolu ve Kastamonu boyunca ise bu hafta yoğun sis etkili. Lodosla gelen sıcaklık artışı bu bölgeyi de etkileyecek, Trabzon 19 dereceye çıkacak.

 



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,450 µs