En Sıcak Konular

Yılbaşı öncesi sincap timi işbaşında

23 Aralık 2009 10:25 tsi
Yılbaşında fidan kesimlerini bu sincaplar önleyecek...

Her yılbaşı yaklaştığında fidan satanların iştahını kabartan çam ağaçlarını kesmek artık eskisi kadar kolay olmayacak. Orman Bölge Müdürlüğü kurduğu sincap timleriyle gece gündüz demeden yılbaşı fidanı kesmek için fırsat kollayanların ensesinde olacak. Adana'da motorize ekip kuran Orman Müdürlüğü, fidan alanlarını bu çalışması kapsamında denetlemeye başladı.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı motorize ekipler, yılbaşı öncesi kaçak ağaç kesilmesini önlemek amacıyla Karaisalı ilçesine bağlı ormanlık alanda operasyon düzenledi.

Müdürlüğe gelen ihbarları değerlendiren Sincap timleri, Karaisalı ilçesi Gümüşlü mevkiine giderek yılbaşı için kaçak çam kesenleri aradı. Adana Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, vatandaşlara seslenerek, "Yeni yılı ağaç keserek değil fidan dikerek kutlayalım." dedi.

Usulsüz ve kaçak ağaç kesimi yapanlara 3 aydan 5 yıla kadar hapis, kesilen ağacın yaşı, özelliği ve türüne göre de ağır para cezası verileceğini kaydeden Kara, "Kendini bilmez doğa katliamcıları yeni yıl kutlamalarında yılbaşı ağacı olarak kullanılan köknar ve sedir fidanlarına gözlerini dikmiştir. Geçmiş yıllarda bu gibi usulsüz ve kaçak yollarla ağaç kesme suçu işleyenlerle karşılaştık. Ormanlarımızı bu doğa katliamcılarından korumak için gerekli önlemleri aldık." diye konuştu.

Köknar ve sedir ağaçlarının yoğun bulunduğu Pozantı, Karaisalı, Saimbeyli, Aladağ, Kozan, Kadirli ve Osmaniye Orman İşletme müdürlükleri sorumluluk sahalarındaki ormanlık alanların, oluşturulan 65 adet motorize Sincap ekiplerince 24 saat boyunca korunduğuna dikkat çeken Kara, aldıkları tedbirler sonucunda bugüne kadar herhangi bir usulsüz kesimle karşılaşmadıklarını dile getirdi.

Karaisalı Orman İşletme Müdürü Mustafa Pekel ise, yılbaşı ağacı olarak kullanılmak istenen, özellikle çam fidanlarına yönelik kaçak kesimlere karşı gerekli önlemleri aldıklarını, ekiplerin sürekli devriyeye çıktığını kaydetti.

Yılbaşı kutlamaları dolayısıyla sorumluk bölgelerinde bulunan çamların kesilmesini önlemek için görevli personelin 24 saat nöbet tutmaya başladığını açıklayan Pekel, "Yılbaşına sayılı günler kalması nedeniyle ekip sayısını arttırdık. Görevli personelimiz özellikle yüksek kesimlerde ve yol kenarlarında kontrollerini sıklaştırdı. Yüksek kesimlerde soğuğa rağmen çam ağaçlarının kesilmemesi için çam nöbetlerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızı yılbaşı öncesinde çam ağaçlarını kesmemeleri konusunda uyarıyoruz." şeklinde konuştu.

Yılbaşına illa ağaç süsleyerek girmek isteyenlerin müdürlüklerinde saksılarda satılan büyük fidanlardan almasını isteyen Pekel, "Bu şekilde hem ormanlarımıza zarar vermemiş oluruz hem de aldığımız fidanı daha sonra toprağa dikerek çok faydalı bir iş yapmış oluruz." dedi.

bugün



Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,817 µs