küstü! | " /> küstü! | "/>

En Sıcak Konular

Osman Öcalan küstü!

23 Aralık 2009 09:21 tsi
Osman Öcalan küstü! 
Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, Türkiye'nin iadesini istediği yönünde duyumları olduğunu söyledi. İşte Öcalan'ın açıklamaları..

PKK’dan ayrıldıktan sonra, ayrı bir örgüt kuran sonra ondan da ayrılan ve halen Kuzey Irak’ta yaşayan Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın hafta sonu Erbil’de gerçekleştirilen üçlü güvenlik zirvesinde kendisinin iadesini istediği yönünde duyumları olduğunu söyledi.

Vatan’ın sorularını yanıtlayan Öcalan şöyle dedi: “Sayın İçişleri Bakanı’nın Erbil’de yapılacak toplantıya katılmasını çok önemsiyordum. Çünkü ben sorunun çözümüne katkı sağlamak istiyorum. Ama bana direk ya da dolaylı ’dön ve yasal durumun çözülecektir’ gibi bir mesaj ulaşmadı. Bilakis, benim iademi istedikleri yönünde bir bilgi ulaştı. Bu ’iade talebi’ çok rahatsız edici. Bu konuda Bölgesel Kürt Yönetimi’nden bazı yetkililer ile temas kurdum. Onlar da, Türk yetkililere iade işleminin gündemlerinde olmadığını, Türkiye’deki çözüm sürecinde bu yöndeki taleplerin ters tepki çekeceğini’ belirtmişler.

Bölgesel yönetim Başkanı Mesut Barzani, her fırsatta dile getirir. Sayın Barzani, çözümün siyasette olduğunu, iadelerle olmayacağını ifade eder. Sayın Barzani’nin de bu talepleri ciddiye almayacağına inanıyorum. Bu anlamda, Bölgesel Yönetimin tutumunu gerçekçi buluyorum. Birkaç gün daha mesaj bekleyeceğim. Eğer sonuç gelmezse, dönme isteğimi askıya alacağım. Türkiye sürece katkı vermemizi istemiyor’ diye algılıyorum. Eğer bir iade uğraşı içinde olurlarsa da demokratık açılım sürecine söylemlerimizle net tavır koyarız.

Benim PKK’da direkt silahlı eylemim yoktur. Eğer PKK, Kürt sorununun çözümünü istiyorsa herşeyden önce kendisini demokratikleşme sürecine dahil tutmalıdır. İnsanları baskı altında tutup; ölüm tehditlerinde bulunmamalı. PKK Türkiye’ye dönüşümüzü istemiyor.”

 



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,505 µs