çelişki | " /> çelişki | "/>

En Sıcak Konular

Haberal'ın sağlık raporlarındaki çelişki

23 Aralık 2009 08:34 tsi
Haberal'ın sağlık raporlarındaki çelişki 
Ergenekon'un üst düzey yöneticisi olmakla suçlanan Haberal'ın sağlık raporlarındaki çelişki kafaları karıştıryor. Kalp krizi geçirdiği söylenen Haberal, 250 gündür bu raporlarla hastanede tutuluyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında 'üst düzey yönetici' olduğu iddiasıyla yargılanan Başkent Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Haberal, tutuklama kararının çıktığı 17 Nisan günü kalp rahatsızlığı gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. Aradan geçen 250 gün içerisinde Haberal'ın ifadesini alamayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanığın tıbbi durumuyla ilgili istediği raporlar kafaları iyice karıştırdı.

TABURCU OLABİLİR

Ergenekon davası öncesi hiçbir ciddi sağlık problemi bulunmayan ve tutuklama kararı çıktığı gün kalp rahatsızlığı geçiren hastane sahibi ve başhekim Haberal'ın mahkemece istenen ilk sağlık raporu 28 Eylül'de hazırlandı. 17 Nisan'da kaldırıldığı İstanbul Üniversitesi Kardioloji Estitüsü'nde 'kalp-ritim bozukluğu' gerekçesiyle tedavi gören ve cezaevine geri dönmeyen Haberal'la ilgili ilk raporu Doç Dr. Cengizhan Türkoğlu hazırladı. Bu raporda Mehmet Haberal'ın taburcu edilebileceği belirtilmişti.

2. RAPOR HEYETTEN

Doç. Dr. Cengizhan Türkoğlu'nun 'taburcu olabilir' raporuna rağmen cezaevine gitmeyen Haberal için İstanbul Kardioloji Estitüsü Başkanı'nın talimatıyla 5 kişilik rapor heyeti oluşturuldu. Kardiyoloji Ana Bilimdalı Başkanı Prof.

Serin Yiğit başkanlığındaki 5 kişilik heyetin hazırladığı ikinci raporda “Haberal'ın tıbbi tedavisine ayakta devam edilerek bir ay sonra kontrole gelmek üzere taburcu edilmesine karar verilmiştir” denildi. Mahkemeye ulaşan son raporda ise Haberal'ın duruşmaya katılmasının mümkün olmadığı, savunmasının kısa süreli olarak hastanede alınabileceği, bunun için 'on-line' sistemin bulunduğu' bildirildi.

yenişafak

 


 



Bu haber 379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,494 µs