Mehmet Ali Şahin'e | " /> Mehmet Ali Şahin'e | "/>

En Sıcak Konular

Bir plan da Mehmet Ali Şahin'e

23 Aralık 2009 08:10 tsi
Bir plan da Mehmet Ali Şahin'e

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla gözaltına alınan subayların ev ve arabalarındaki belgelerde şok bilgilere ulaşıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın evinin yakınında cumartesi akşamı gözaltına alınan ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın illerdeki yapılanması olan Seferberlik Tetkik Bölge Başkanlığı'nda çalıştıkları belirlenen Topçu Albay Erkan Yılmaz B. ve İstihkâm Binbaşı İbrahim G. İle ilgili yürütülen soruşturmada çok çarpıcı ayrıntılara ulaşıldı. Ankara Terörle Mücadele'ye yapılan ihbarın üzerine başlatılan operasyonla ilgili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı Mustafa Bilgin'in talebiyle her iki subayın evi ve arabalarında arama kararı çıkarıldı.

Daha vahim belgeler bulundu

Gözaltına alınırken Arınç'ın adresinin yazılı olduğu kağıdı yutarak imha etmeye çalıştığı tespit edilen subayların ev ve arabalarında yapılan aramalarda daha vahim belgelere ulaşıldı. Albay Erkan Yılmaz B.'nin evinde ele geçirilen ajanda içerisinde TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in evinin krokileri bulundu.

Albay'ın hücre evleri deşifre oldu

Ayrıca ajanda içerisinde Ankara'nın çeşitli bölgelerinde yer alan birçok eve ait tutulan notların yer aldığı görüldü. Notların evlerle ilgili adres, kira ücreti ve emlakçı telefon bilgilerini içerdiği belirlenirken, bu notların bir kişinin ev ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde bilgeler olduğu tespit edildi. Araştırmaların derinleştirilmesiyle bu notların Albay Erkan Yılmaz B.'ye bağlı hücre yapılanmasının 'hücre evleri' için tutulduğu ortaya çıktı.

Gül ve Erdoğan'ı fişlemişler

Aynı ajanda içinde derlenmiş halde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda bakan ve milletvekiline ait fişleme ve izleme bilgileri bulundu. Albay Erkan Yılmaz B'nin yakalandığında Arınç'a ait ev adresinin yazılı bulunduğu notu yutarak imha etme yönteminin Hizbullah'a has bir yöntem olduğu belirtildi. Albay Erkan Yılmaz B'nin 20 Aralık 2009'da evinde yapılan aramada kendi adına düzenlenmiş 'muhabir' sıfatıyla sahte sarı basın kartı da ele geçirildi.

bugün



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,364 µs