En Sıcak Konular

İspanya'da 20 gündür bekletilen Türk gemisi alıkondu

22 Aralık 2009 22:37 tsi
İspanya'nın kuzeyindeki Asturias bölgesinde bulunan Gijon kentinin limanında 20 gündür bekletilen Türk gemisinin personeli, maaşlarının yatırılmamasından dolayı iş akdini tek taraflı feshettiklerini belirterek, Türkiye'ye geri dönmek için yetkililerden

Fransa'dan aldıkları 7 bin 500 ton buğdayı Suriye'ye götüren "Civra" adlı Türk gemisinin, 2 Aralıkta yakıt almak için durduğu Gijon Limanı'nda yapılan kontrolde belgelerinin eksik olması nedeniyle alıkonduğu belirtildi.

AA muhabirine bilgi veren gemideki 19 kişiden oluşan Türk mürettebat üyeleri, işletmeci firmanın verdiği sözleri yerine getirmemesi ve son 3 aydır maaş alamamaları nedeniyle iş akdini tek taraflı feshettiklerini ve şu anda tek isteklerinin Türkiye'ye dönmek olduğunu anlattılar.

Maaşlarını alamamalarından dolayı zor durumda olan Türk denizciler, "Ailelerimize karşı sorumluluğumuzu yerine getiremiyoruz. Hasta olan, ilaç alması gerekenlere tedavi parası gönderemiyoruz, kredi kartları, ev kirası, elektrik, doğal gaz borçlarımız var. Eşlerimiz zor durumda. Alacaklı olduğumuz halde rezil durumda ve çaresiziz. Para ve yeterli kumanyamız yok. Bize el uzatılmasını bekliyoruz" dediler.

"Burada unutulmak istemiyoruz" diyen mürettebat üyeleri, kendi imkanlarıyla Türkiye'ye gidemeyecek olanlar için yetkili makamların yardım etmesini istedi.

İspanya'da benzer bir olay, yakıt borcu ve mürettebata maaş ödememe nedeniyle 3 aydır ülkenin güneyindeki Ceuta Limanı'nda bekletilen "Rhone" adlı diğer bir Türk gemisinde yaşanıyor. Halen gemide bulunan 10 Türk mürettebat yasal mücadelesini Uluslararası Ulaştırma Federasyonu (ITF) aracılığıyla yürütürken, aynı şekilde parasız ve kumanyasız zor durumda bulunuyor. Türkiye'ye dönme kararı alan mürettebat, parası olmadığından ITF'den gelecek biletleri bekliyor.

Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,538 µs