En Sıcak Konular

Türk futbol tarihinde bir ilk

22 Aralık 2009 17:13 tsi
PFDK Urfaspor'a bin 500 TL ceza verdi ama kulübün yanıtı tarihe geçti...

 PFDK, her hafta oynanan maçlarda Türkiye liglerinde mücadele eden kulüplere bazı kurallara uyulmadığı gerekçesiyle para cezası keserken, Şanlıurfaspor yönetimi de bir ilki gerçekleştirerek, kesilen cezaya teşekkür etti.
TFF 2. Lig 4. Grup'ta mücadele eden, ligin bitimine 1 hafta kala 39 puanla Play-Off'a yükselmeye hak kazanan Şanlıurfaspor'a geçen hafta verilen bir para cezasının ardından ilginç bir gelişme yaşandı.

Şanlıurfaspor Basın Sözcüsü Ömer Kapaklı, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 17.12.2009 tarihinde alınan bir kararla Şanlıurfaspor-İskenderunspor maçında 30 bin kişi kapasiteli statlarının açılışını yaptıklarını belirterek, "Bize tebliğ edilen yazıda Şanlıurfaspor Kulübü'nün tribün kapasitesinin üzerinde seyirci alınmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle bin 500 TL para cezası ile cezalandırıldık. Bize tebliğ edilen her ceza ister istemez moralimizi bozuyordu. Ancak bu ceza Şanlıurfaspor Yönetimi'nde sevinçle karşılandı.

Türkiye 2. Lig tarihinde ilk kez bir takım kapasitesi 30 bin olan stadın üzerinde maç oynanmasının teyidi olmuştur. Ligde oynadığımız maçlara 30 binin üzerinde taraftar geliyorsa ve biz bu nedenle bin 500 TL ödüyorsak, aslında bu Türk Futbolu açısından da önemlidir. Bu, Şanlıurfa'da Bank Asya 1. Lig'e ve Süper Lig'e olan özlemin açık göstergesidir. Şanlıurfaspor yönetimi olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na bir teşekkür yazısı da gönderme kararı aldık. Süper Lig'de 3 büyükler bile 30 bin taraftar önünde maç oynamazken, Şanlıurfa'da 30 binin üzerinde taraftarın maçlarımıza gelmesi Türkiye'de özellikle spor medyasının dikkatini de çekecektir. Play-Off maçlarımızda de her maçı 30 bin taraftarımızın huzurunda oynayacağız. Şanlıurfa halkı Bank Asya 1. Lig'e çıkmakta çok kararlıdır. Bunu da Şanlıurfa Arena Stadı'na gelen taraftar ispatlamaktadır" dedi.

 



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,531 µs