En Sıcak Konular

Batman BDP il binası halay ve zılgıtlarla açıldı

22 Aralık 2009 16:18 tsi
Batman'da, kapatılmasının ardından tabelası indirilen eski Demokratik Toplum Partisi (DTP) il binasına kendi tabelasını asan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) açılışını gerçekleştirdi. Davul zurna eşliğinde çekilen halay ve zılgıtlarla açılışı yapılan par

Açılışa BDP İl Başkanı M. Şah Kaygusuz, Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, DTP eski il başkanı Ahmet Sormaz, İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, BDP Genel Başkan Yardımcısı M. Şafi Ekinci'nin yanı sıra, iki gündür Batman'da toplantılara katılıp sivil toplum kuruluşlarıyla görüşen Mahmur ve Kandil'den gelen Barış Grubu üyeleri de katıldı.

BDP İl Başkanı M. Şah Kaygusuz, Türkiye'nin anti-demokratik yapısını eleştiren altmıştan fazla partinin kapatılarak siyasi arenadan silindiğine dikkat çekti. Kaygusuz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye'deki partiler yasası, yüzde onluk baraj, Anayasa Mahkemesi'nin açmış olduğu davalar, muhalif demokrat partilere yapılmayan yardımlar, devlet aygıtının eşitlik ilkesine vermiş olduğu değeri açık bir şekilde ortaya koymakta ve devletin demokratik olmayan yanını gözler önüne sermektedir. Batman gibi demokratik halk mücadelesinin en üst boyutta yaşandığı bir kentte, yetmiş iki bin oy alan DTP'li Belediye Başkanı Nejdet Atalay'a ve dolayısı ile diğer yasaklılara Anayasa Mahkemesi tarafından verilen cezanın siyasi kaynaklı olduğunu düşünüyor ve bunu demokratik hak arama mücadelesine vurulan bir darbe olarak değerlendiriyoruz."

BDP Genel Başkan Yardımcısı M. Şafi Ekinci de DTP'nin kapatılması ile yaklaşık iki buçuk milyon seçmenin parlamentodaki iradesinin kapı dışarı edildiğini ileri sürdü.

Türkiye'de yaşanan sorunların çözümlenebilmesi için gücünü 1924 ve 1961 anayasasından alan 1982 anayasasının tümüyle değiştirilmesi gerektiğine inandıklarını belirten Ekinci, şunları ifade etti:

"Biz Barış ve Demokrasi Partisi olarak, öncelikli olarak imha ve şiddet eksenli politik ve askeri uygulamaların etkilerinin ortadan kaldırılmasının, siyasi ve sosyal anlamda gerekliliği tartışılmaz konulardan biri olduğuna inanıyor, Barış ve Demokrasi Hemen Şimdi diyoruz."

Cihan



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,702 µs