En Sıcak Konular

Diyarbakırlı Ermeni yazarın ismi sokağa verildi

22 Aralık 2009 16:15 tsi
Diyarbakır'da, Sur Belediye Meclisi kararı doğrultusunda Hasırlı Mahallesi'ndeki 'Direkçi' sokağa Ermeni asıllı Diyarbakırlı Yazar Mıgırdiç Margosyan ismi verildi. İsimleri değişen sokakların tabelalarını Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş çaktı.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinin Belediye Meclisi, 9 Aralık 2009 tarihindeki oturumunda, Hasırlı Mahallesi'ndeki Direkçi sokağına Ermeni yazar 'Mıgırdiç Margosyan' ve Fatih Mahallesi'ndeki Yağcı sokağına da 'Ahmet Arif' ismi verilmesini kararlaştırıldı. Belediye Meclisi'nin kararı gereği sokakların tabelaları değiştirildi. Yeni isimlerin yer aldığı tabelaları, Sur Belediye Başkanı Demirbaş çaktı.

Diyarbakır'ın çok kültürlü, kimlikli, dilli ve inançlı bir şehir olduğunu hatırlatan Sur Belediye Başkanı Demirbaş, kültürel zenginliğin geçmiş dönemlerde barış ve kardeşlik içinde yaşandığına vurgu yaptı. Demirbaş, Diyarbakır'ın çok önemli siyasetçi, yazar, akademisyen ve önemli şahsiyetler yetiştirdiğini ifade etti. Demirbaş, şöyle devam etti:

"Farklı kültür, kimlik ve inançlara sahip olsalar da çok önemli değer olan sanatçı ve yazarlara sahip çıkmak için çeşitli girişimlerde bulunduk. Bunlardan biri de Kürt, Ermeni ve Süryani birer yazarın isimlerini sokaklara verilmesiydi. Bununla 'bir arada kardeşçe yaşamak için gereken neyse yapılacak' mesajı vermek istedik."

Sokaklara isimlerini verdikleri yazarların, Diyarbakır'ın tanınmış simaları olduğunu belirten Demirbaş, "Doğdukları sokaklara isimlerini vererek, onların Diyarbakır'a yaptıkları hizmetlerin borcunu ödemek istedik." dedi.

Öte yandan, Sur Belediye Meclisi'nin kararı gereği, Diyarbakırlı Süryani Yazar Naum Faik Palak'ın ismi de Ziya Gökalp Mahallesi'ndeki Pusucu1 sokağına verilmişti.

Ancak Sur Kaymakamlığı, Türk vatandaşı olup olmadığını araştırmak için Süryani Yazar Naum Faik Palak ismini Dışişleri Bakanlığı'na iletti. Dışişleri Bakanlığı'ndan gelecek rapor doğrultusunda, Palak'ın isminin Pusucu1 sokağına verilip verilmeyeceği kesinleşecek.



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,517 µs