En Sıcak Konular

Meclis harekete geçmeli

22 Aralık 2009 15:58 tsi
Meclis harekete geçmeli Son dönemlerde TSK'da görev yapmış subaylar başta olmak üzere peş peşe gelen ölümler, Uğur Mumcu Cinayeti Araştırma Komisyonu Başkanvekili Emekli Yarbay Tevfik Diker'in dikkatini çekti.

TBMM'nin yaşanan sır ölümlere al atmasını isteyen Diker, bu amaçla bir an önce Meclis Araştırma Komisyonu kurulması gerektiğini kaydetti.

Türkiye, son bir yıl içinde çok sayıda 'sır ölümler' yaşandı. TSK, ASELSAN ve Emniyet'teki bu ölümler, kayıtlara intihar olarak geçse de kamuoyunda çeşitli şüpheler giderilmiş değil. Eski Manisa Milletvekili Tevfik Diker de yaşanan ölümleri şüpheli buluyor. Diker, "Sır ölümlerin bir kısmı intihar diye geçiştiriliyor. Sır ölümlerle yaşamını yitirenlerin kimlik ve geçmiş icraatlarına bakıldığında çok önemli işler yaptıklarını ve çok şey bildiklerini görüyoruz. Nitekim en son intihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar ve Deniz Albay Bergütay Varımlı gibi..."

Diker ölümlerle ilgili Genelkurmay'ın bir açıklama yapmadığını, bunun ise bu yöndeki şüpheleri artırdığını söyledi. Ölen TSK mensuplarının Ergenekon davası kapsamında ismi geçenler arasında görüldüğüne dikkat çeken Diker, "Diker, TSK'daki sır ölümlerle ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı bugüne kadar doyurucu bir açıklama yapmadı. Bunun sebeplerini anlamak mümkün değildir. Ayrıca sır ölümlerde hayatını kaybeden bazı subayların kamuoyunda Ergenekon olarak söylenen davada adları geçmektedir. Bu ister istemez sır ölümlerde Ergenekon yapılanmasının ilgisi var mı sorusunu gündeme getirmektedir. Sır ölümlerde Deniz Kuvvetleri mensuplarının çokluğu dikkati çekmektedir. Ergenekon'da devam eden Kafes dosyası bu konuda önemlidir." şeklinde konuştu.

TBMM HAREKETE GEÇMELİ

Diker, ölümlerle ilgili kamuoyunda oluşan şüphelerin ortadan kaldırılması için TBMM'nin harekete geçmesini istedi. Bu kapsamda bir Meclis Araştırma Komisyonu'nun kurulması gerektiğine işarete eden Diker, "Bu nedenle sır ölümlere faili meçhul cinayet gibi bakılmak zorunda kalınmaktadır. Faili meçhuller devletin ayıbıdır. Son iki yılda TSK'da ve diğer kurumlarda meydana gelen sır ölümleri araştırmak ve kamuoyuna doyurucu bir açıklama yapmak için TBMM Araştırma Komisyonu kurulması gerekir. Komisyonun kurulması için 20 milletvekilinin bir araştırma önergesi vermesini ve önergenin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesini bekliyorum."

Cihan



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,567 µs