şok bağlantı | " /> şok bağlantı | "/>

En Sıcak Konular

PKK ile Ergenekon arasında şok bağlantı

22 Aralık 2009 11:08 tsi
PKK ile Ergenekon arasında şok bağlantı
Almanya’da yaşayan eski PKK yöneticisi Şükrü Gülmüş, Tokat saldırısı ve PKK ile Ergenekon arasındaki bağlantı konusunda flaş açıklamalarda bulundu.

7 askerin şehit olduğu Tokat’taki hain saldırının derin PKK olarak bilinen KCK ile derin ordu arasındaki işbirliğiyle yapıldığını öne süren Gülmüş, Öcalan-Ergenekon ilişkisiyle ilgili de bomba bir iddiada bulundu. Gülmüş Öcalan ile Ergenekon arasındaki iletişimi Ergenekon sanığı Yalçın Küçük’ün bacanağı Türkiye’nin eski Suriye Başkonsolosu Cenk Duatepe’nin sağladığını öne sürdü. Dışişleri Bakanlığı İstihbarat Genel Müdürlüğü de yapan Duatepe’nin ismi Sönmez Köksal’dan önce MİT Müsteşarlığı için geçmişti.

ÖCALAN İLE PKK’DAKİ DERİNLER GRUBUNDA YER ALAN DURAN KALKAN’IN BİRLİKTE KARIŞTIĞI SUÇLAR

Şükrü Gülmüş, Abdullah Öcalan’ın, soru işaretlerinin devam ettiği Reşadiye saldırısından sorumlu tuttuğu PKK’nın askeri kanat sorumlusu ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan’a kızma sebebinin sorulması üzerine şunları söyledi:

“Duran reşit bir adamdır. Bizde köksüzler vardır. Yani PKK içerisinde ailesi, çevresi, aşireti olmayan insanlar var. Abdullah Öcalan daha çok bunlar üzerine çalışıp görev ve sorumluluk veriyor. Verdiği zaman da tek tek bunları böyle yerle yeksan ediyordu. Öcalan, Duran’ın özel bir gücünün olmadığını ve kendisi ile beraber çok suçlara karıştığını bildiğinden dolayı, ona itiraz edebileceğini bildiğinden dolayı yüklenir biraz Duran’a fazla.”

- Sevmez yani…

Öcalan’ın teşkilatında şunu söyleyeyim. Çoğu arkadaşın anlayamadığı şey şudur: Bugün en çok Öcalan’dan bahsedenler en çok ondan nefret edenlerdir.

- Bazı Kemalistlerin Atatürk’ü kalkan olarak kullanması gibi…

Evet sevmek zorundadırlar. Çünkü hayatlarını idame ettirebilmek için onu öne çıkarmak zorundadırlar. Bu Öcalan’ı sevdikleri anlamına gelmez.

SALDIRIDAN SONRA PKK’LILARIN ÜSTLERİNE DÖNMELERİ MUCİZE

Tokat Reşadiye olayının kendisine Öcalan’ın, ‘Ergenekoncular 94’te bana Çiller’i vuracağız, siz de üstlenin teklifinde bulundular’ sözlerini hatırlattığını söyleyen Gülmüş, Reşadiye gibi bir yerde yapılan saldırıdan sonra PKK’lıların sağ salim üstlerine dönmelerini ‘meleklerin işi’ olarak nitelendirdi. Gülmüş şöyle konuştu:

“Şimdi Tokat olayıyla ilgili olarak şunu söyleyeyim; aslında Öcalan’ın ‘yerim dar. Ölüm çukurundayım’ diye başlayan şey aynı zamanda kendi haklarını muhafaza etmek için ortaya atmış olduğu bir şeydi. Ama İstanbul’daki eylemlerde 17 yaşındaki kızın ölmesi, ondan sonra Diyarbakır’daki eylemlerde Aydın Erdem öldürülünce, olaylar kitlesel boyuta taşınınca bundan birileri bana göre vazife çıkardı. İki ihtimal saydım Tokat’la ilgili olarak; bir Dersim’de bunların işlerini aksatan, bunların gidişatına ayak uydurmayan bir grup da olabilir. Onların üzerine yıkıp aynı zamanda bunlara faturasını kesmek. İkincisi de direkt Ergenekon’un Reşadiye’deki kesimiyle KCK arasında sağlam bir kontak olur. Bunlar eylemleri kendi içerisinde yapar ve KCK’da üstlenir. Bu bana Abdullah Öcalan’ın ‘Tansu Çiller’i öldürmek istiyorlardı, dediler ki biz vuracağız siz üstlenin’ sözlerini hatırlattı. Böyle bir şey de olabilir. Bana göre, bir kere KCK’nın gerillaları gidip de Tokat Reşadiye’ye kadar inip, bu eylemi yapıp sonra üstlerine çekilmeleri meleklerin işi olabilir, Cebraillerin olabilir. Yani mümkün değil.

Şimdi onların hakim olduğu alan değildir. Silahlı propaganda birliklerinde görev almışım. Az çok araziyi bilirim. Sen gidip Tokat Reşadiye’de bilgi, istihbarat toplayacaksın, ondan sonra günlerce oralardan tatbikat yapacaksın, planını kuracaksın ve öyle bir zamana denk getireceksin ki İstanbul, Diyarbakır arkasından üçüncü hamle Tokat Reşadiye’yi vuracaksın.”

REŞADİYE OLAYI KCK İLE DERİN ORDU ARASINDADIR

Manipülatif haberlerle olayın üstünün örtülmeye çalışıldığına dikkat çeken eski PKK yöneticisi Gülmüş, Reşadiye saldırısının KCK ile derin ordu işbirliğiyle yapıldığını öne sürdü. Gülmüş şöyle dedi:

“Reşadiye olayı tamamıyla şu anda KCK ile derin ordu arasındadır. KCK’lılar o zaman bunu açıklamalı. Belki önce onların üzerine gidilmeli. Madem ki siz diyorsunuz eylem bizimdir, otonom bölgede gruplar yapmıştır. Abdullah Öcalan da ‘denetim dışı bir sürü grup var. Onları ancak ben durdurabilirim’ diyor. Yani her yönüyle bir oyun oynanıyor.

Yani bu sefer top KCK’da. KCK üstlendiyse, Abdullah Öcalan haberim yok diyorsa o zaman öncelikle KCK bunun açıklamasını yapmalı. Şimdi bak 3 gün aradan sonra eylemi üstleniyorlar. Eylemi üstlendikten sonra DTP kapatılıyor. DTP’de Emine Ayna dağlara diyor. Ahmet Türk sine-i millete diyor. Sine-i millet ve dağları aynı zamanda Murat Karayılan da kabul ediyor. Ama daha sonra Abdullah Öcalan bunları öyle ters köşeye yatırıyor ki, Emine Ayna’ya diyor ‘sen rahat dur bakalım’ yani onu vitrinden indirecek. İki Murat Karayılan işte sine-i millete, Diyarbakır’a dönmeyi derken Abdullah Öcalan Ankara’yı gösterdi. Şimdi Abdullah Öcalan öyle bir kurnazca manevra yapıyor ki bütün adamlarını, bütün şeylerini konuşturuyor. Yani hareketi sağlayan kendisi. Bütün bunalımı, kaosu yapan kendisi. Sonradan da çözüm mercii kendisi oluyor. Yağ gibi suyun üstünde kalıyor.”

TELSİZ KONUŞMALARI UYDURMA

Reşadiye’deki hain pusudan sonra Genelkurmay tarafından basına dağıtılan telsiz konuşmalarının, PKK tarzında olmadığını vurgulayan MİT Müsteşarı Emre Taner’e katılan Şükrü Gülmüş’ün, bu konudaki açıklamaları da şöyle: “Ben o telsiz görüşmelerini okudum. Öyle abuk sabuk görüşme olmaz. Uydurmadır. Öyle şey olmaz. Yani tamam bazı şeyler diyelim ki açık aleni okunuyor. Telsizlerde bizzat birbirleriyle küfürleşenler, birbirleriyle şey edenler vardır. Hatta daha ileri boyutlarda ama o PKK’nın tarzı ve üslubu değil.”

PKK’DAKİ ÜÇLÜ KOALİSYON VE DERİN ANKARA EKİBİ

Reşadiye saldırısını üstlenen PKK’nın askeri kanadı HPG Anakarargah Komutanı Nurettin Sofi ile Öcalan’ın saldırıdan sorumlu tuttuğu Duran Kalkan ismine dikkat çekilmesi üzerine Gülmüş’ün söyledikleri: “Siz Nurettin Sofi değil diyelim ki Bozan Tekin, yok Mahir Atakan, bilmem kim… Bu tür insanlardan yüzlercesi PKK’da var. Yani birisini öne çıkarıp birisini bilmem ne yaparlar. Bunlar önemli değil.

Ben şunu iddia ediyorum; Abdullah Öcalan’ın teşkilatında herkes sıfır numaradır. Abdullah Öcalan kendisi bir numaradır. Bunlar yer değiştirebilirler. Ama işin dizaynını yapan başından beri Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan üçlüdür bunlar. Bunların kendi aralarında koalisyonu var. Mesela diyelim ki Hüseyin Fehman Suriyelilere dayanıyor. Onların tabanı var. Murat Karayılan 10 yıllık kendi pratiğiyle Botan kitlesine güven vermiştir. Duran Kalkan, Cemil Bayık, Mustafa Karasu ve Ali Haydar Kaytan bunların Ankara ekibi olarak kendi içlerinde bir birlikleri var. Şimdi üçlü bir koalisyon var. Bu üçlü koalisyonun kendisi de kabul etsin veya etmesin Abdullah Öcalan ismini söyleyerek icraatlarını sürdürürler. Bağımsız bir siyaset gelişemez onlarda. Onun için Nurettin Sofi çok silik bir insandır. Yarın öbür gün Nurettin Sofi öldürüldü veya diyelim görevden alındı hiç o kadar önemli değildir. Yani alırlar da. Mesela yazdım Sabri Ok’u. Sabri Ok diyelim 30 yıllık PKK’lıdır, yarın öbür gün çok rahatlıkla sıfır kilometrede bir hain olabilir.”

ÖCALAN İLE ERGENEKON ARASINDAKİ İRTİBATI YALÇIN KÜÇÜK’ÜN BACANAĞI SÜRDÜRÜYORDU

PKK-Ergenekon ilişkisinden bahsedilmesinden ve Öcalan’ın ‘Doğrudan irtibatımız yok. Ergenekon’un içimize sızan elamanları var’ sözlerinin hatırlatması üzerine Gülmüş, şu çok çarpıcı açıklamaları yaptı:

“Abdullah Öcalan’ın şöyle bir kurnazlığı var; mesela kendisi direkt olarak Ergenekon’un bir kanadıyla temastadır. Ama sıkıştığında böyle ara yerlerde belli bazı adamları verir. Örneğin Rovgır bilmem işte Kör Cemal… Bunların Ergenekon’a mergenekona ulaşmaları var ya, o insanların diyelim ki Amerika’yla ve ayla irtibat kurmasına bağlı. Mümkün değil. Diyelim şimdi mesela Ergenekon’la ilişki kurmaya çalışıyorsun. İlişki kurabilmen için bir kere belli başlı vasıtaların, araçların olması lazım. Ergenekon’u en iyi tanığı Yalçın Küçük’ün bacanağı Cenk Duatepe’ydi. Cenk Duatepe Suriye Başkonsolosuydu. PKK’nın en hengameli olduğu dönemde Suriye Başkonsolosu olan Duatepe, bir gece Abdullah Öcalan’ın evindeydi, bir gece Yalçın Küçük’ün yanındaydı. Küçük Öcalan’la görüşmek için sık sık Suriye’ye gidip geliyordu. İşte bu iletici kayıştır.”

- Cenk Duatepe Öcalan’la Yalçın Küçük genel olarak da Ergenekon’la Öcalan arasındaki irtibatı sağlayan kişi…

Tabii.

Buradan hareketle farz edelim ki Nurettin Sofi veya herhangi birisinin Ergenekon’la irtibatı var. Peki bunu bir alt zemine oturtmak lazım. Ya onun bir akrabası, onun kontakta olduğu kurduğu bir general, bir subay, bir binbaşı olacak ki bir kontaklar kursun.

- Aslında Öcalan’ın Ergenekon’la doğrudan bağlantısı var ama sıyırmak için hedef şaşırtıyor.

Tabii. Öcalan esas bu işin dominant adamları mesela ben daha önceki bir yazımda da söyledim. Doğu Perinçek ile Yalçın Küçük’ün tasdikli Ergenekon adamları olduğu belli oldu. Şimdi Doğu Perinçek oradan yargılanıyor. Yalçın Küçük’le ilgili bizim söylediğimiz bir sürü şey var. Benim, Selim’in, diğerlerinin bir tanesine yanıt vermedi. Peki bunlar Ergenekon’un adamıysa niye Abdullah Öcalan olmasın ki?

ÖCALAN GENELKURMAY VE KEMALİZME OYNUYOR

Gülmüş Ergenekon bağlantısıyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir şey daha söyleyeyim. Her sene her yılbaşında, her bayramda, seyranda Abdullah Öcalan bütün MK’sını tespihe dizer gibi dizer gider Cemil Esad’la görüşür, elini öperdi. Şimdi önce Abdullah Öcalan öper diğerleri arkasından sıraya girerlerdi. Şimdi onları oraya taşıyan Öcalan’dır. Öcalan yarın öbür gün diyebilir ki ‘Mustafa Karasu sen filan yerde gittin, Cemil Esad’ın elini öptün’ bitirmek için. Ama o şunu söyleyemez ‘başkanım beni oraya sen götürdün.’ Ergenekon meselesi de böyledir. Bana göre Ergenekon’un onu kullanan kanadı kırpıldı. Abdullah Öcalan bu tehlikeyi görüyor. Genelkurmay’a oynuyor. Kemalizmi yüceltme, Genelkurmay’a şey yapma… Çünkü Öcalan çok iyi biliyor ki onun hayatını tek kurtarabilecek olan Kemalizm ve askerlerdir.

GÜLMÜŞ’E GÖRE PKK’NIN ÇEKİRDEK TOPLANTISI

“Benim dayandığım nokta PKK Ankara’da 70 ile 74 arasında üç toplantı yapıyor. Bir Dikmen Çubuk ve Tuzluçayır. Bana göre Tuzluçayır’daki toplantı PKK’nın ana çekirdek toplantısıdır. Oraya katılanlar o partinin doğal üyeleri oluyor. Fis’te 1978’lerde ise bu resmileştiriliyor.”

Kaynak: Erol Metin/Aktifhaber 



Bu haber 1,405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,805 µs