En Sıcak Konular

Havayolunda yolcu hakları düzenlemesi geliyor

22 Aralık 2009 11:10 tsi
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) hazırladığı, ''Havayolu ile seyahat eden yolcuların haklarına dair düzenleme'' ile uçuşlarda gecikme ve iptaller nedeniyle oluşan yolcu mağduriyetlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

SHGM'den yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliğine uyum yasaları çerçevesinde mevcut mevzuat değişiklikleri ve yeni düzenlemelerin oluşturulması doğrultusunda çalışmalara devam eden genel müdürlüğün, daha önce uluslararası anlaşmalar ve değişik alanlardaki ulusal düzenlemelerle yürütülen havayolu ile seyahat eden yolcuların haklarını, hazırladığı taslak yönetmeliğin yayımlanmasının ardından tek bir düzenlemede toplamış olacağı belirtildi.

Yolcuların sağlıklı, rahat ve güvenli seyahat etmelerinin sağlanmasının yanı sıra uçuşlardaki gecikme ve iptaller nedeniyle yolcu mağduriyetlerinin önlenmesini temin edecek ve yolcuların karşılaştıkları durumlarda haklarının neler olduğunu belirtecek düzenlemenin taslak metin halinde ilgili kurum ve kuruluşlara gönderildiği bildirildi.

Gelecek görüşler doğrultusunda son hali verilecek havayolu ile seyahat eden yolcuların haklarına dair düzenlemenin 2010 yılı içerisinde yayımlanmasının beklendiği ifade edildi.

-SHGM'NİN MEVZUAT ÇALIŞMALARI-

Açıklamada ayrıca SHGM'nin, Türkiye'deki tüm sivil havacılık faaliyetlerinin uluslararası standartlara uygun olarak düzenlenmesi ve uygulanmasının etkin şekilde sürdürülmesi amacıyla kural koyma, düzenleme, denetleme konularında tek yetkili otorite olduğu anımsatılarak, mevzuat çalışmaları kapsamında bu yıl 1 sektörel yönetmelik, 13 talimat ve 7 genelge yayımladığı kaydedildi.

Türk sivil havacılık faaliyetlerinin bugün itibariyle 3 kanun, 4'ü kurumsal, 30'u sektörel olmak üzere 34 yönetmelik, 52 talimat ve 27 genelge ile sürdürüldüğü belirtildi.
 
aa



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,223 µs