3 mesaj | " /> 3 mesaj | "/>

En Sıcak Konular

Levent Ersöz'e 3 mesaj

22 Aralık 2009 08:23 tsi
Levent Ersöz'e 3 mesaj 
Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü hastanede havaya ateş eden emekli Astsubay Erhan Keskin'in eylemindeki bazı detaylar saldırının hedefine dair ipuçları veriyor...

Ergenekon'un 'derin kulağı' emekli Tuğamiral Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü servisin bekleme salonunda havaya ateş eden emekli Astsubay Erhan Keskin, suikast iddiasıyla gözaltına alındı. Emekli Astsubay Keskin'in eylemindeki bazı detaylar saldırı girişiminin ardındaki sırları deşifre eder nitelikte.

MESAJ ASKERDEN Mİ

Susturulmak için vücuduna 'et yiyen virüs' zerkedildiği iddia edilen Ergenekon davasının tutuklusu Ersöz'ün tedavi gördüğü hastanenin bekleme salonuna silahlı astsubay gönderilmesi, 'üst düzey bazı askerler tarafından mesaj mı verildi' sorusunu akla getirdi.

PLANLANMIŞ EYLEM

Hastanede gözaltına alınan emekli Astsubay Erhan Keskin'in üzerinden biri kurusıkı iki tabanca çıktı. Keskin'in hastaneye biri kurusıkı iki tabancayla gelmesi, muhtemel bir üst aramasından kurusıkı tabancayı vererek kurtulmayı amaçladığının göstergesi olarak yorumlandı. Bu da saldırı girişiminin planlanı olduğu ihtimalini güçlendiriyor.

'ALBAY GÖNDERDİ' MESAJI

Hastanenin bekleme salonunda güvenlik görevlilerinin şüphelenmesi üzerine yakalanan emekli Astsubay Erhan Keskin'in havaya ateş ettiği sırada 'Beni Albay gönderdi' şeklinde bağırması Ersöz'e mesaj olarak yorumlandı.

TABANCALAR İNCELEMEDE

Bu arada, Erhan Keskin'in ilk ifadesinde 10 gündür hastanede bir yakının yanında refakatçi olarak kaldığını söylediği ve “Ersöz'le ilgim yok. Hastane güvenliği bana kötü davranınca kendimi korumak için havaya ateş açtım” dediği öğrenildi. Ancak yapılan araştırmalarda hastane kayıtlarında Keskin'in ismine rastlanamadı. Keskin'in kullandığı tabancalar ise incelemeye alındı.

GATA'ya sevk için mi yapıldı

Sevk zincirine aykırı bir şekilde GATA'ya yatırılan Levent Ersöz, burada et yiyen bakteri virüsü kapmıştı. Uzun süre GATA'da tedavi gören emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Silivri Cezaevi'ne naklediltikten sonra tekrar rahatsızlanmıştı. Ersöz, İstanbul Üni. Tıp Fak. Hastanesi İç Hastalıkları servisi'ne sevk edilmişti. Suikast girişimi olarak yansıyan olayın, Ersöz'ün güvenlik gerekçesiyle yeniden GATA'ya sevk edilmesi için tezgahlanmış olabileceği de ileri sürüldü. Ersöz, Ergnekon sanığı emekli Org. Şener Eruygur'un sağ kolu olarak biliniyor. Eruygur, Jandarma Genel Komutanı'yken, Ersöz, Jandarma İstihbarat Daire Başkanı'ydı. Ersöz'ün bu görevde Eruygur'un emri ile aralarında Başbakan'ın da bulunduğu önemli isimleri yasadışı dinletiği ortaya çıkmıştı.

Dosya 'Ergenekon'da

Levent Ersöz'ün yattığı hastaneyi birbirine katan Erhan Keskin, dün İstanbul Adliyesi'nde yapılan sorgusunun ardından yeniden gözaltında tutulduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Hakkında 1 gün daha ek gözetim süresi alındığı öğrenilen Keskin'in, sorgu dosyasını “Ergenekon' soruşturmasını yürüten savcıların da incelediği ve bu kapsamda ifadesinin alınabileceği belirtildi.

'Işığı göremezsem onlar hiç göremez' demişti

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün daha önce basına sızan bir ses kaydında emekli ya da muvazzaf subayları tehdit etmişti. Ses kaydında, yaptıklarını hakim önünde anlatacağını belirten Ergenekon'un derin kulağı Levent Ersöz, yargıdan kaçmayacağını ve alnının akıyla çıkacağını belirtiyor. Ersöz konuşmasında bir dönem emrinde çalıştığı komutanlarını kastederek “Ama ben ışığı görmezsem onlar hiç ışığı göremezler. Olur, olmaz gideriz yatarız. Ne kadar yatarız. Ayrı mevzu” diyor.

yenişafak



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,033 µs