En Sıcak Konular

Kara kış Avrupa'yı esir aldı

21 Aralık 2009 17:03 tsi
Kara kış Avrupa'yı kelimenin tam anlamıyla esir aldı. Sertleşen kış koşulları yüzünden Almanya'da sadece bir gecede binlerce trafik kazası oldu.

Düsseldorf ve Dortmund gibi havalanları pazar günü boyunca hizmete kapatıldı. Birçok havaalanında iptal edilen sayısız sefer yüzünden yolcular mahsur kaldı. Sadece Frankfurt Havaalanı'nda 42 uçağın iniş ve kalkışı iptal edildi. Ülkede toplam 400 uçak seferinin iptal edildi, binlerce yolcu mağdur oldu. Başta Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti olmak üzere bir çok eyalette okullar tatil edildi.

Kara fazla alışık olunmayan Almanya'da yağan kar eksi 20'leri bulan soğukla birleşince hayatı felç etti. Sadece Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde dün gece 2 binden fazla kaza meydana geldi. Kazalarda 5'i ağır olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı. Hava koşulları yüzünden bazı otobanlar trafiğe kapatıldı, 20 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu. Kötü hava koşulları Almanya'da tren seferlerini de vurdu, iki tren seferinden ancak birinin yapılabildiği açıklandı.

Durumun diğer Avrupa ülkelerinde de farksız. Hollanda'da sadece Amsterdam'daki Schiphol Havaalanı'nında iptal edilen uçak seferleri yüzünden 700 yolcu geceyi havaalanında geçirmek zorunda kaldı. Fransa'da ise dün uçuşların yüzde 40'ıbugün ise yüzde 20'si iptal edildi. Fransa ile İngiltere arasındaki Armel kanalındaki trafik kazası, arıza ve kuyruklar, 60 bin kişiyi etkiledi.

Cihan



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,310 µs