En Sıcak Konular

CHP'li vekil limonu elinden düşürmedi!

21 Aralık 2009 16:52 tsi
İtfaiyecilere destek veren CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, limonu elinden düşürmedi.

Sözleşmeleri sona erdiği gerekçesiyle işlerine son verilen itfaiye işçilerinin eylemine, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da destek verdi. Sirkeci'de basın açıklaması yapan gruba destek için gelen Soysal'ın açıklamalarını elindeki limonla yapması dikkat çekti. Sosyal, bir süre işçilerle birlikte oturma eylemi de yaptı.

BİMTAŞ firmasının ihaleyi kaybetmesi ile iş sözleşmeleri feshedildiği belirtilen itfaiye işçilerinden bir grup, Sirkeci'de adliye önünde eylem yaptı. Sirkeci'deki İstanbul Adliyesi Hukuk-İş Mahkemeleri önünde basın açıklaması yapan gruba CHP'liler de destek verdi. İl başkanı Gürsel Tekin ve milletvekili Çetin Soysal, basın açıklaması esnasında işçilerle birlikte eylem yaparak onlara destek verdi.

BELEDİYE-İŞ 5. No'lu Şube Başkanı Nihat Altaş, büyükşehir belediyesince yapılan uygulamanın hukuksuzluk olduğunu belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Basın açıklaması esnasında işçiler, "Meclis uyuma itfaiyene sahip çık", "Gazlar bizleri yıldıramaz", "Genel grev genel direniş", "Gün gelecek devran dönecek zalimler halka hesap verecek", "İstanbul uyuma itfaiyene sahip çık" sloganları attı.

Eyleme katılarak destek veren CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın, biber gazı yeme riskine karşılık elinde limon tuttuğu görüldü. Soysal, açıklamasında, hükümetin sokaklardan yükselen feryada kulak vermesi gerektiğini belirtti.

Açıklamaların ardından Şube Başkanı, Soysal ve diğer yetkililer alacak davası dilekçesi vermek üzere mahkeme binasına girdi.

İşçiler, bu esnada mahkeme önünde oturma eylemi yaptı. Soysal da bir süre sonra işçilerin arasında oturma eylemi yaptı. (CİHAN) 



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,269 µs