En Sıcak Konular

Genç'in hevesi kursağında kaldı

21 Aralık 2009 15:02 tsi
Meclis'in "sivri dilli" ismi, Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in ticari girişim hevesi mahkemede bitti!

Kamer Genç, iki Alman firmasının da ortak olduğu "Ata Reklam Tasarım Tanıtım Danışmanlık" isimli şirketi ile Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde "samandan duvar üretecek" bir tesis için kolları sıvadı.

Yüzde 64'ü Kamer Genç'in "eski danışmanı" Erdal Menderes'e, yüzde 21'i Alman Derter Heinrcih Dr. Brechmann'a ve yüzde 5'eri Kamer Genç, Asım Altıntaş ve diğer Alman ortak Brecmenn Beteiligungs Gmbh'e ait olan 250 bin TL sermayeli şirket, "tahıl samanından duvar imalatı" yapacak bir tesis kurmak için Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ne başvuru yaptı.

Başvuruda, toplam 15 milyon TL'lik yatırım yapılacağı öngörüsü yer aldı. 31 Ekim 2007 tarihinde de 77 bin 066.29 metrekare arazi, 5084 sayılı Teşvik Yasası kapsamında Aksaray OSB Yönetim Kurulu kararıyla "bedelsiz arsa tahsisi" şeklinde "Ata Reklam"a verildi. Teşvik kararının ardından "Ata Reklam", Ankara İvedik Organize Sanayi bölgesinde hizmet veren RMS Yapı Pazarlama Şirketi ile binaların yapımı için anlaşma yaptı.

Fabrika ve idare binası olarak toplam 5 bin metrekare kapalı alana sahip olması öngörülen tesisin fabrika ve bina kaba inşaatı tamamlandı. Ancak araya giren ekonomik kriz Genç'in şirketini olumsuz etkileyince, inşaatı yapan RMS firması, Ata Reklam Tasarım ve Tanıtım Danışmanlık Şirketi'nin, kendisine olan borcunu ödemediği gerekçesiyle hukuki yollara başvurdu.

RMS, inşaat taşeronluk sözleşmesi ile 3 bin metrekare alan üzerine fabrika binasının inşa edildiği, ancak bu işe karşılık ödemelerin bir bölümünün yapılmadığı gerekçesiyle dava açtı. İnşaat tamamlanamadığı için tesis de faaliyete geçemedi. Söz sonusu işe "arkadaş hatrına" girdiğini belirten Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, olayın "adli boyutundan ise hiç haberi olmadığını" söyledi. Genç, "Bununla bir ilgim yok. Tamamen bilgimin dışında. Adam, kullandığı malzemeyi başkasına mı satmış ne. İşte öyle bir şeyler olmuş. Onun üzerine davalık olmuşlar. Tam olarak benim haberim yok" diye konuştu.

'Hatır için' girmiş

Kamer Genç, şirket ortaklığının tamamen "hatra binaen" olduğunu söyledi: Arkadaş rica etti, "güvenilir bir ismin de" olması durumunda Almanlar'ın ortak olacağını ifade etti. Kabul ettim. Yüzde 5 bir hissem var. Hiçbir dahlim yok şirketle ilgili. Zaten ayrılmak için de müracaat ettim. Ortada anormal bir şey yok. Kayırma yok, hırsızlık yok. Sanayi bölgelerinde zaten bedelsiz tahsis yapılıyor. Ne bir ilgiliye telefon ettim, ne başka bir girişimim oldu. Ticaret suç da değil.

Kullanım yeri inşaat

Şirket, tahıl samanından duvar imalatı planlıyordu. Teşvik başvurusunda, tesisin 20 ton/gün samanı presleyerek yoğunlaştıracağı ve 6-8 cm kalınlığında 4 m. uzunluğunda, 1.25 m. genişliğinde saman duvarlar imal edeceği belirtildi. Kullanım yeri olarak inşaat sektörü gösterildi.

Takvim 



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,338 µs