tehlikeli çağrı! | " /> tehlikeli çağrı! | "/>

En Sıcak Konular

Karayılan'dan tehlikeli çağrı!

21 Aralık 2009 14:08 tsi
Karayılan'dan 
tehlikeli çağrı! DTP'nin kapatılmasını fırsat bilen Karayılan'dan sonra PKK'nın kadın komutanı Tekoşin Ozan da Kürt gençlerini dağa çağırdı, tehditler savurdu...

Kandil'deki PKK lideri Murat Karayılan'dan sonra terör örgütünün kadın komutanlarından Tekoşin Ozan da Kürt gençlerini dağa çağırdı.

DTP'nin kapatılmasından sonra konuşan Karayılan, Kürt gençlerine PKK'ya katılmaları çağrısında bulunmuş ve AKP'nin açılımla Kürt özgürlük hareketini tasfiye etmeyi amaçladığını söylemişti.

Karayılan'dan sonra PKK'ya yakın Fırat Haber Ajansı'na konuşan Tekoşin Ozan da Kürt gençlerini dağa çağırarak açılımı eleştirdi.

İŞTE PKK'NIN KADIN KOMUTANI OZAN'IN O SÖZLERİ:

"Halkımız üzerindeki devlet terörü ve saldırılar zaten gözler önündedir. Demokratik tepkisini ortaya koyan insanlar sokak ortasında infaz ediliyor, linç girişimleri ve yüzlerce yaralının yanında binlerce varan insan tutuklamış bulunuyor. Amed serhildanında Aydın Erdem adlı Kürt gencinin katledilmesinden sonra Bulanık’ta iki insanımız daha bir Jitem üyesi tarafından katledildi. Silahlı faşist odaklar geçmişte olduğu gibi harekete geçirilip Kürtlere topyekün bir saldırı yapmak istiyorlar. Gerilla güçlerimize yönelik imha operasyonları kuzey Kürdistan’ın her eyaletinde ve medya savunma alanlarında yıl boyunca hem havadan hem de karadan aralıksız devam etti. 13 Nisan eylemsizlik kararımızdan bu yana 83 yoldaşımız şehit düştü. Bunu durumda meşru savunma güçlerimizin sessiz kalması beklenemez, beklenmemelidir. Fiili olarak var olan saldırılara karşı misilleme hakkımızı kullanmak durumundayız. Tokat’ta gelişen eylem bunun ifadesi oluyor. Hareket olarak eylemsizlik sürecinin başından beri güçlerimize saldırılar karşısında bulundukları her alanda cevap verme, misilleme hakkını kullanma inisiyatifi verilmiştir. Bazı alanlarda güçlerimiz bu inisiyatiflerini kullanarak eylem geliştirdi. Şiddet ve saldırıların düzeyi arttığı oranda misilleme eylerimiz de artacaktır. Herkesin bunu bilmesi ve buna göre yaklaşım sergilemesi gerekir."

ÖCALAN TEHDİDİ

"Kimse gerilla ve halkın Önderlik konusundaki hassasiyet ve reflekslerini ölçmeye kalkamasın, bunu yapmaya çalışanlar altından kalkamaz"

AKP'YE AÇILIM ELEŞTİRİSİ

"AKP hükümetinin her şeyde olduğu gibi Türkiye’nin demokratikleşmesine de pragmatist yaklaşarak Özgürlük hareketlerinin kazanımlarını görmemezlikten gelerek inkar ve imha yaklaşımı derinleştirerek tasfiyeyi geliştirmek istemektedir. AKP hükümeti demagojik söylemlerle yaşanan gelişmeleri çarpıtıp kafa karışıklığı yaratmaya çalışıyor."

DTP'NİN KAPATILMASINI FIRSAT BİLEN KARAYILAN GİBİ KÜRT GENÇLERİNİ DAĞA ÇAĞIRDI

"Kürt kadınlarını ve gençlerini bu sürece öncülük etmeye, demokratik sürecin önünü açmak için her türlü meşru eylemliliğini geliştirmeye ve tabii ki gerilla saflarına katılıma davet ediyor, dağlara çağırıyoruz. Tıkanan süreç ancak böyle aşılır. Demokratik siyaset ancak böyle gelişir. Mücadelenin gücü özgürlük alanlarını genişletir. Demokratik siyasetin etkin eylem ve söylemle geliştirilmesi demokratik alanın gelişmesini garantilenir. Bunu bilerek sürece katılmak bu temelde duyarlı, demokrat, barış yanlısı çevreleri mücadeleyi yükseltmeye, serhildanları büyütmeye ve gerilla saflarına katılmaya çağırıyoruz. Bu yaklaşım onurlu bir duruşun gereği olduğu kadar, tarihi bir sorumluluktur"

aktif haber



Bu haber 880 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,374 µs