En Sıcak Konular

Cep telefonu öğrencinin başarısını olumsuz etkiliyor

21 Aralık 2009 13:46 tsi
Psikolojik Danışman Dr. Fatih Kalkınç, velilere uyarılarda bulunarak, cep telefonunun öğrencinin başarısını olumsuz etkilediğini ifade etti. Telefonun insan gücünü yaklaşık yüzde 30 düşürdüğüne dikkat çeken Kalkınç, cep telefonunun çocukların öğrenme kabi

Psikolojik Danışman Dr. Fatih Kalkınç, Iğdır'da Sınav Stratejileri konusunda bir konferans verdi. Iğdır Özel İbrahim Avcı Koleji ve FEM Dershanesi işbirliğiyle çocuk psikolojisi alanında Türkiye'nin en çok satan kitaplarından biri olan 'Okul Evde Başlar'ın yazarı Psikolojik Danışman Dr. Fatih Kalkınç tarafından öğrenciler ve veliler bilgilendirildi.

Büyük ilgi gören 2 seanslık konferans yaklaşık 4 buçuk saat sürdü. Her bir seansına yaklaşık 500 kişinin katıldığı konferans, öğrenci ve veliler tarafından büyük beğeni topladı.

Telefonun insan motivasyonu üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Kalkınç, "80 promil alkollü birisinin araç kullanırken yapmış olduğu dikkatsizlik sonucu ortaya çıkan etki ile araç kullanırken telefonla konuşan birisinin yapmış olduğu etki aynıdır." dedi.

İnternet ve televizyonun çocukların zamanlarından çaldığını ifade eden Kalkınç, "Aynı şekilde çocukların beyinleri yorulur ve ders çalışmalarına engel olur. Çocukların televizyonu ve interneti boş zamanlarında kullanması gerekir. Bir saat spor yapıp iki saat ders çalışan çocuğun, spor yapmadan üç saat ders çalışan çocuktan daha başarılı olduğu ispatlanmıştır. Aile ortamında huzur yoksa çocuklar bundan çok etkilenir ve başarısız olur. Toplum içinde problemli bireyler olarak sırıtırlar. Ama aile ortamı huzurlu olan bir çocuğun durumu daha farklı olur ve bu durum başarıya da etki eder.'' diye konuştu.

Çocuğun yapması gerekenleri anne ve babaların yapmaması gerektiğini ifade eden Kalkınç, bir çocuğun dört yaşındayken kendi elbiselerini giyebileceğini, altı yaşındayken de ayakkabılarını bağlayabileceğini belirtti. Günümüzde anne ve babaların, çocuklarını 7-8 yaşına geldikten sonra eğitmeye başladığını kaydeden Kalkınç, şöyle devam etti:

"Özellikle hamilelikte 17. haftadan itibaren çocukta kulaklar oluşur. Yani anne ve baba ne derse çocukları bunları duymaya başlıyor. Dolayısıyla 4. aydan itibaren bebekle konuşmaya başlamalısınız. Hatta hamilelik döneminde dinlenmesi gereken bazı müzikler var. Onlar dinlediği zaman bebek çok daha sağlık bir şekilde dünyaya gelmektedir."

Konferansın ardından, Özel İbrahim Avcı Koleji'nin, Dr. Fatih Kalkınç'ın 'Okul Evde Başlar' kitabından yaptığı sınavda başarılı olan öğrenci velilerine sertifika ve ödül verildi.

cihan



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,752 µs