En Sıcak Konular

AK Parti'nin devleti sizce hangisi?

0 0 0000 00:00 tsi
AK Parti'nin devleti sizce hangisi? CHP lideri Baykal, Başbakan Erdoğan’a yüklendi. Kanaltürk'e sahip çıkan Baykal, AK Parti'nin devlet içinde devlet kurmaya çalıştığını söylerken bunun adını dinleyenlere bıraktı...

Mayıs başında seçim yapılması çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Senin çaren yok artık. Sen sana verilen müstesna bir fırsatı ne yazık ki kullanamadın. Ağlayarak yalvararak bir yere varman mümkün değil, senin hakkında millet hükmünü verece” diye tepki gösterdi.

Baykal, partisinin grup toplantısına, Kuzey Irak’taki gelişmelere değinerek başladı. ABD ve uluslar arası güçleri, PKK’yı “allayıp pullamakla” suçlayan Baykal, Türkiye’ye, PKK’yı bağrına basan Kuzey Irak’taki oluşumla dostça ilişkiler geliştirin denildiğini belirterek, tepki gösterdi.

Siyasiler vatansever olmalı

Baykal, “Bölgede barış, PKK’yı görmezlikten gelerek değil elbirliği ile etkisiz kılarak gerçekleştirilir. Türkiye PKK ile kol kola sokulmak istenmektedir. PKK siyasi projesinden vazgeçti mi? PKK, Türkiye’yi etnik temelde bölme savaşını verme hakkından vazgeçti mi? İçinize sindirin deniyor. İçimize sindirirsek Irak’ın başına gelenin Türkiye’nin de başına gelmesini sağlayacak kandırmışlığı içimize sindirmiş oluruz. Başbakanımız canım olsun demeye başlıyor. Dışişleri Bakanı olsun demeye başlıyor. Türkiye’deki siyasilerin bilinçli, duyarlı, vatansever olması lazım. Bir tünelin içine giriyoruz. Türkiye’nin ilgili ve yetkili tüm kurumları bilgileri paylaşmalı. Ortak güvenlik politikası çıkartılmalı ve kararlılıkla uygulanmalı” dedi.

Sevr uyarısı

Kuzey Irak Anayasası’nın giriş bölümünde “Sevr” ifadesinin yer aldığına dikkat çeken Baykal, “Sevr anlaşmasının 62. maddesi Fırat’ın doğusundaki Kürt bölgesini sınır kabul ediyor. 62. madde ile ilgili komisyon kuruluyor. Bir ülke kendi egemenliğine, sınırlarına saygı gösterilmesini başkalarından beklemez” diye konuştu.

Bu ur dağıtılmalı

Irak’ın parçalanmasından ABD’yi sorumlu tutan Baykal, çekiç güç uygulamasının bu sürece katkı sağladığını belirterek, çekiş güç oylamalarında evet oyu kullanmadığını anlattı.

PKK’ya yönelik operasyon çağrısını yineleyen Baykal, “Kuzey Irak, Türkiye ile iyi geçinmek istiyorsa kendi içindeki terör hareketinin etkisizleştirilmesi zorunluluğunu içine sindirmeli. Bunu yapabiliyorsa kendisi, kendisi yapamıyorsa ABD yapmalı. Kendisi de, ABD de yapamıyorsa o zaman Türkiye yapmalıdır” dedi.

AKP derin devletini kuruyor

Yargıtay Yasası değişikliğine Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısını değiştirmeye yönelik olduğu gerekçesiyle tepki gösteren Baykal, “Anlaşılan Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun şimdiki yapısı, bugünkü iktidarı mutlu etmiyor. Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığını niye istemiyorduk. Çünkü sen kavgacı bir insansın. Anayasa Mahkemesi, üniversiteler, Yargıtay’la kavgalısın” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın medya patronları ve bazı yazarlara yönelik “Elimde dosyalarınız var” açıklaması yaptığını anımsatan Baykal, “Bir Başbakan, ilk kez kamuoyu önünde şantaj yaptı. Bu yaklaşım, rejimin işleyişini olumsuz etkileyecek süreci başlattı. Türkiye’deki medya haritası değişti. Yeni medya düzeni, sistemi Türkiye’de oturtulmaya çalışılıyor” dedi.
AKP’nin devlet yetkilerini partizanca, çıkarı için kullanmakla suçlayan Baykal, “AKP derin devletini, paralel devletini, gizli devletini, devlet içindeki devletini kurmaya başladı” diye konuştu.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun “Sesimizi çıkardığımızda üzerimize geliyorlar getir kayıtlarını diyorlar” şikayetini anımsatan Baykal, şunları kaydetti:

“Maliye mevzuatında hükümeti eleştirenlerin defterlerine daha iyi bakılır diye düzenleme mi var? Adrese postalanmış denetim mekanizması var. İfade, demokrasi, basın özgürlüğü problemleri ile karşı karşıyayız. Türkiye ağır baskı altında. Hiçbir babayiğit çıkıp Maliye Bakanı’nı, Başbakan’ı eleştiremez, şikayet edemez. Hesabını verememiş Maliye Bakanı, Başbakan, hakkında dört defa af yasası çıkartmış Maliye Bakanı, yolsuzluk dosyaları Meclis’in tozlu raflarında bekletilen başbakan ve bakanlar, Türkiye’de kimse çıkıp da bunun hesabını soramaz. Acaba bizi nasıl sustururlar onun tezgahını yapıyorlar. Banka kredileri ile uğraşıyorlar. Bir biz kaldık., aydın, namuslu yazarlar, bir de sağduyusuna güvendiğimiz halkımız.”

Kanaltürk operasyonuna tepki 

Maliye Bakanlığı’nın Kanaltürk’e yönelik incelemesine tepki gösteren Baykal, şunları söyledi:

“AKP seçim kaygısı içine girdi. Medyaya karşı şantaj ve yıldırım politikası yürütülmektedir. Medya yıldırılmak istenmektedir. Maliye Bakanı’nın eleştirilmesi Türkiye’de yasak hale getirilmek istenmektedir. Kanaltürk, para pul peşinde değil. İnandığı gerçekleri söylemek için kanalı kurmuş, halk nefes almak için izliyor. Devletin tüm kurumları, Maliye teşkilatı, vergi denetim elemanları Türkiye’de sanki tek yolsuzluk yapan, vergisini vermeyen bir kurum var, o kurum da bu kurummuş gibi, kurumun üzerinde. 14 ekip bu kurum üzerinde araştırma yapıyor. İlgili tüm kuruluşların da üzerine çullandılar. Yetmemiş, vergi denetim elemanı tüm bankalara yazı yazıp, 1994’ten bu yana bütün banka hesap hareketlerini bana bildirin demiş. Bütün bankalar işi gücü bıraktı Cüneyt Arcayürek’in mali durumunu inceliyor. Cüneyt Arcayürek, Türkiye’de demokrasi mücadelesinin tarihi ile özdeşleşmiş bir insan. 3 milyar aylığı ile ailesini geçindirme hesabının dışında bir hesabı olmayan, Türkiye’nin ahlaklı, namuslu bir kalemi. Hasta yatağında canı ile uğraşıyor. Şimdi kendi hakkında 4 defa af çıkaran Maliye Bakanı, Cüneyt Arcayürek’in hesaplarının peşinde, koş koşa bildiğin kadar bakalım nereye varacaksın. Ayıptır ayıp.”

Aciz Başbakan

Baykal, Başbakan Erdoğan’a tepki göstererek, “İktidara çakılmak üzere mi geldin, gideceksin, çaren yok gideceksin. Senin çaren yok artık. Sen sana verilen müstesna bir fırsatı ne yazık ki kullanamadın. Ağlayarak yalvararak bir yere varman mümkün değil, senin hakkında millet hükmünü verecek. Parti yöneticilerine ‘kömürleri kendiniz götürün’ diyor. Kömür devletin kömürü. Bir başbakan o kadar aciz hale düşmüş ki devletin kömürünün il, ilçe başkanının vatandaşa dağıtmasından medet umar hale gelmiş” dedi.

Medyadan şikayetçiyim 

Bazı yazarların “Sen de kömür dağıt” demesine tepki gösteren Baykal, “Neyle dağıtacağım? O neyi dağıtıyor? Fak-Fun-Fon’dan milletin parasını partizanları aracılığı ile dağıtıyor. Kendi lütfu gibi veriyor. Medyadan şikayet ediyorum evet, etmeye devam edeceğim” dedi.

Seçimi mayıs başında yapalım

Seçimleri Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Mayıs başında yapma çağrısı yapan Baykal, “Gel şimdi kararlaştıralım. O meclis yeni cumhurbaşkanını seçsin. Kasımda yapmak şart değilse mayıs başında yapalım. Hayır. Niye? ‘Güneş görmüş kar gibi eriyorum’ diyor. AKP, Antalya’daki Baydağı tepesinde güneş görmüş kar gibi eriyor. Bu, AKP’nin ne kadar samimiyetsiz, günlük çıkarını devlet menfaatinin üzerine çıkardığını ortaya koyuyor. Zulümle iktidar olunmaz. Cüneyt Arcayürekle uğraşarak iktidar olunmaz. Devletin kömürünü ona buna dağıtılarak iktidar olunmaz. Temelinde haram yatan iktidarla millete hizmet olmaz” dedi.

Haber7



Bu haber 275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,701 µs