En Sıcak Konular

Kurban ihalesinde yolsuzluğun böylesi

21 Aralık 2009 11:32 tsi
Kurban bağışlarını kabul eden Mehmetçik Vakfı, LÖSEV ve Deniz Feneri Derneği'nin, vekaleten kurban kesimi yaptırdıkları firmalar hakkında başlatılan soruşturmada 56 kişi gözaltına alındı.

Parası alınan kurbanlar kesilmemiş  
 
Soruşturmada kurbanların kesilmediği halde kesilmiş gibi gösterilerek yaklaşık 10 milyon liralık usulsüzlük yapıldığı öne sürülüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda kurban bağışlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada Mayet ve Yavuzet firmalarının defterleri incelemeye alındı. Yapılan incelemede hesaplarda usulsüzlük bulunması üzerine polis dün operasyona başladı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yürütülen soruşturmada polis, Deniz Feneri Derneği, Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV yöneticilerini de ifadelerine başvurmak üzere emniyete getirdi. İki şirketin yöneticileri de soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Deniz Feneri Derneği'nin dört yöneticisi İstanbul'dan Ankara'ya gönderildi.

Mayet firmasının Deniz Feneri Derneği'nce bu yıl kurban kesimi yapılan dört kesim merkezinden biri olduğu bildirildi. Mehmetçik Vakfı'nın ise bu yıl 17 kesim merkezi için açtığı ihaleyi 12 firmanın kazandığı, Mayet ve Yavuzet firmasının bu 12 firma arasında yer aldığı öğrenildi.

Operasyon sonrası Deniz Feneri Derneği'nce yapılan açıklamada, derneğin kurban organizasyonuyla ilgili incelemeye tabi tutulduğu belirtilerek, "Deniz Feneri Derneği'nin 2009 yılında kurban kesimi yaptırdığı dört kesim merkezinden biri olan Mayet firmasının hesapları savcılık tarafından incelemeye alınmıştır. Genel Başkanımız Mehmet Cengiz, Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV gibi kurumların yetkilileriyle birlikte bilgisine başvurulmak üzere emniyette bulunmaktadır." denildi.

Deniz Feneri Derneği'nden yapılan açıklamada, kesimlerin noter huzurunda ve dernek görevlileri nezaretinde yapıldığı hatırlatılarak, "Yurtiçinde en fazla kesimi yaptığımız Diyarbakır'da Mayet firmasında kesilen kurbanların etlerinin yüzde 65'ine tekabül eden kısmı bayramın birinci gününden itibaren teslim alınmış, Türkiye'nin 65 ilinde, 66 noktasında 12 bin 700 aileye ulaştırılmıştır. Geri kalan kısmı ise sözleşme gereği Nisan 2010 sonuna kadar teslim alınıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Diyarbakır'da kesim yaptırdığımız firmada bizim dışımızda Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV gibi kuruluşların da kurban kestirdiği bilgisine sahibiz." denildi. TSK Mehmetçik Vakfı'ndan yapılan açıklamada, "Mehmetçik Vakfı 2009 yılı vekaleten kurban bağışı kesim ihalesi sonucunda 17 kesim merkezi için 12 firma ihaleleri kazanmış ve kesimler noter huzurunda, veteriner gözetiminde, vakıf görevlileri nezaretinde, dini vecibelere uygun olarak yerine getirilmiştir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, ihaleleri kazanan 12 firmadan ikisi hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü ve vakıfta görevli ilgili personel, bilgilerine başvurulmak üzere emniyette bulunmaktadır." ifadelerine yer verildi.

 

 
zaman



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,540 µs