En Sıcak Konular

Emniyetçiden çeteye tüyolar

21 Aralık 2009 11:10 tsi
İzmir Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Uzunkaya ve Gülcü'nün, çete lideri Erbarıştıran'a tavsiyelerde bulunduğu ortaya çıktı...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 5 Mayıs 2009 tarihinde bir ihbar mektubuyla başlattığı dolandırıcılık çetesine yönelik soruşturmaya adı karışan Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ile Celal Uzunkaya ilgili iddialar devam ediyor. Çete lideri İrfan Erbarıştıran, savcılık ifadesinde Gülcü ve Uzunkaya'nın kendisine yakalanmaması için bazı tavsiyelerde bulunduğunu anlattı. Buna göre iki emniyetçinin önerileri şöyle:
 Savcılık soruşturmasında İrfan Erbarıştıran'ın Celal Uzunkaya'yı telefonla arayarak telefon ve ortam dinlemelerine önlem olarak artık jammer cihazı taktırması konusunda tavsiyede bulunduğu ileri sürüldü.  Savcılık Uzunkaya ile Erbarıştıran'ın 10.10.2009 Afyon'da bir otelde buluştuğunu belirledi. Uzunkaya'nın Erbarıştıran'a en kısa zamanda bir akıl hastanesinden akıl hastası olduğu yönünde rapor almasını istediği de tespit edildi.
 Celal Uzankaya'nın Erbarıştıran'ın süresi biten pasaportunun süresinin uzatılması için İstanbul Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'ne talimat verdiği anlaşıldı. Bunun savcılık tarafından öğrenilmesi üzerine Erbarıştıran ve liderliğindeki çeteye 20.11.2009 günü üç ilde operasyon yapıldı ve 6 kişi gözaltına alındı.
 Erbarıştıran Mayıs 2009 tarihinde Mustafa Gülcü ile bir araya geldiklerini, bu görüşmede Gülcü'nün kendisine teknik takipte olduğunu artık görüşmelerini sadece birbirlerini aramada kullanacakları özel bir telefon hattından yapmaları gerektiğini söylediği ifade etti. Erbarıştıran, ifadesinin devamında bu görüşmenin ardından Ankara'dan 2 adet telefon aldığını birini Gülcü'ye verdiğini öne sürdü.

ÖLÜM KORKUSU
Erbarıştıran'ın ifadesinde Gülcü ve Uzunkaya hakkında vereceği bilgilerden ötürü hayati tehlikesinin bulunduğunu ve başına gelecek her türlü kötülükten iki emniyet müdürünün sorumlu olacağını belirttiği öğrenildi. İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın aldığı baz istasyonu kayıtlarında da Celal Uzunkaya ile Mustafa Gülcü'nün irtibatlarının örtüştüğü, Uzunkaya ile İzmir Agora İş Merkezi'nde Çete lideri Erbarıştıran ile yapılan görüşmenin görüntüsünün delil klasörüne konulduğu öğrenildi.

Suit oda teklifi

ERBARIŞTIRAN ile Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Uzunkaya'nın telefon konuşmalarından çete liderinin suit odada ağırlandığı ortaya çıktı. 4 Ağusos 2009 günü gerçekleşen görüşme lşöyle: Erbarıştıran: Abi ben şimdi beni arayan, ifademi alacak polisle görüştüm. Bana 'Geldiğiniz zaman kaldığınız yeri söyleyin ben gelirim' dedi. 'Sizi alırım. Oradan getiririm, ifadenizi alırım sizin' dedi Uzunkaya: Tamam sen onla irtibat kuracağın zaman haberim olsun ben şimdi polis evini de arattırıyorum. Bi tane suit oda mı istiyorsun? Erbarıştıran: Suit oda abi Uzunkaya: Ben yerini ayırttırdım, tamam. Erbarıştıran: Sen Bursa ile görüştün mü abi? Uzunkaya: Ben asayiş müdürüne söyletirim altı buçuk gibi.

Kaynak: Sabah

 



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,255 µs