Birbirlerine girdiler | " /> Birbirlerine girdiler | "/>

En Sıcak Konular

Önemli iddia: Birbirlerine girdiler

21 Aralık 2009 10:20 tsi
Önemli iddia: Birbirlerine girdiler Rusya'da Devlet Başkanı Medvedev'in yolsuzluk ve rüşveti ülkesinin en büyük düşmanı olarak ilan etmesinin ardından Medvedev ve Putin kadroları birbirine düştü.

Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev’in geçtiğimiz ay halka hitaben konuşmasında “Rusya’nın en büyük düşmanı kim biliyor musunuz? Bunlar rüşvet, yolsuzluk ve devlet memurlarının yetkilerini kötü amaçlı kullanmasıdır” demesiyle ülke çapında kilit noktalarda sessizce başlatılan “temiz eller” operasyonu Rusya’da yasaların uygulanması ve güvenliğin sağlanmasından sorumlu bir numaralı kurum, en güçlü ve en fazla yürütme yetkisiyle donatılmış Rusya Başsavcılığı içinde iç savaşın patlak vermesine neden oldu. Sistem içi savaşın nihai hedefi ise Rus devleti tarafından oluşturularak kontrol edilen Kamu İktisadi Kuruluşları KİT’lerde yatan milyarlarca dolar gösteriliyor.

Rus medyasına göre Rusya Başsavcılığı içinde Medvedev ile Putin kadroları arasında büyük çatışmanın yaşandığı dün su yüzüne çıktı. Rusya Başsavcılığı, Başsavcı Yuriy Çayna onayıyla Vladimir Putin başkanlık döneminde yaratılan Başsavcılık Yürütme Komitesi Moskova Baş Müfettişi Anatoliy Bagmet’in görev ahlakına uygun olmayan davranışları nedeniyle işine son veren kararnamenin imzalandığını açıkladı.

Başsavcı Çayka’nın attığı bu sert adıma hemen karşılık veren Anatoliy Bagmet, “Ben bu göreve siz getirmediniz. Rusya Başsavcılığı Yürütme Komitesi Başkanı Aleksander Bistrikin getirdi. Görevime ancak o son verebilir” demesi Putin kadrolarının pes etmek niyetinde olmadığını gösterdi. Vladimir Putin’in yakın okul arkadaşı Aleksander Bistrikin ise daha karar çıkmadan Moskova savcılığı yürütme komitesi başmüfettişi Bagmet’in işine son vermek istemediğini söylemişti.

BAŞSAVCI ÇAYKA AİLESİ KARA PARA MI AKLIYOR?

Rusya’da sistem içinde savaşın patlak verdiği dün su yüzüne çıkmasından bir gün önce Rusya’da üst düzey devlet görevlilerin kirli çamaşırlarını ortaya çıkarmasıyla tanınan kompromat.ru internet sitesi başka bir ilginç haber yayınlayarak Rusya Başsavcısı Yuriy Çayka’nın oğlu Artyom Çayka aracılığıyla ABD’deki bir bankadan kaynağı belirsiz paralar aldığını kamuya duyurdu.

Habere göre 20 bin dolarlık transfer ABD’deki “Signature Bank New York” çıkışlı ve Rusya’daki VTB-24 bankasında  Çayka’nın oğlu Artyom hesabına gönderilmiş. İstihbaratı veren banka görevlisinin adı açıklanmasa da haberin altında yine Rusya Başsavcılığından savcı Nikolay Karloviç imzası yer alıyor. 20 bin dolarlık transferin tek kalem olarak küçük miktar görünse de, Başsavcının oğlu Artyom hesabına daha onlarca benzer para transferi yapıldığı iması da yer aldı. Haberin sonunda “Rusya Başsavcısı Çayka’nin sicili acaba gerçekten yağmur damlası kadar temiz mi? Çayka ailesinin ABD’de hiçbir faaliyet yürütmediği biliniyor. Peki bu paralar kimden ve neyin karşılığı?” denmekte.

Hürriyet



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,888 µs