sırlar gecesi | " /> sırlar gecesi | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'da sırlar gecesi

21 Aralık 2009 08:13 tsi
Ergenekon'da sırlar gecesi Kaos planlarıyla genişleyen Ergenekon soruşturmasında önceki gün ilginç iki olay yaşandı.

Poyrazköy'de ele geçirilen belgeler ve oramirallere suikast iddiaları sebebiyle tutuklanıp itiraz üzerine serbest bırakılan Deniz Yarbay Ali Tatar, ölü bulundu. Hakkında yeniden yakalama emri çıkarılmasına ilişkin tebligatı aldıktan sonra Beylerbeyi'ndeki Astsubay Hazırlama Okulu lojmanında intihar ettiği ileri sürülen Tatar'ın, silahıyla başına bir el ateş ettiği belirtiliyor.

Aynı gün yaşanan ikinci olay ise tutuklu Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yattığı hastanede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre saat 22.00 sularında binada dolaşan bir kişi güvenlik görevlilerince uyarıldı. Bunun üzerine 'Ben albayım' diye bağırarak kaçan şüpheli, tabancayla havaya ateş açmaya başladı. Güvenlik görevlilerince yakalanıp polise teslim edilen kişinin Erhan Keskin isimli emekli bir uzman çavuş olduğu ve üzerinden biri kurusıkı, iki tabanca çıktığı öğrenildi. Olayın kendisini kuşku ve endişeye sevk ettiğini belirten Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar ise, "Birileri mesaj mı vermek istiyor, diye düşündüm." dedi.

Emekli uzman çavuş, çifte silahla hastanede yakalandı

İkinci Ergenekon davası sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nün bulunduğu binada önceki gün 22.00 sularında ilginç bir olay yaşandı. Edinilen bilgilere göre, ziyaret saati olmamasına rağmen binada dolaşan emekli uzman çavuş Erhan Keskin(41), Ersöz'ün tedavi gördüğü iç hastalıkları servisine çıktı. Güvenlik görevlileri emekli uzman çavuşa, orada ne aradığını sordu. Keskin hastanede yatan bir akrabasının refakatçisi olduğunu söyledi. Hasta kayıtlarını inceleyen güvenlik görevlileri, şahsın verdiği isimde bir hasta olmadığını belirledi. Güvenlik görevlilerinin durumu fark ettiğini gören şüpheli şahıs, kaçmaya başladı. Saldırgan hastane dışına çıkınca belinden çıkardığı tabancayla havaya ateş açtı. Hastane girişindeki taksicilerin de yardımıyla güvenlik görevlilerince yakalanan şahıs, polise teslim edildi. Şüphelinin yakalanmasında yardımcı olan taksiciler de olaya ilişkin şunları söyledi: "Güvenlikçiler şahsı buraya kadar kovaladılar. Önünü kestik. Yere düşünce yakaladık. Albay olduğunu söylüyormuş."

Emekli uzman çavuşun, ifadesinde Levent Ersöz'ü tanımadığını söylediği bildirildi. 1988 yılında Ankara Astsubay Sınıf Hazırlama Okulu'ndan uzman çavuş olarak mezun olduğunu belirten Keskin'in SGK sorgulamasında uzman çavuş olarak TSK'dan emekli olduğu anlaşıldı. Keskin'in akli dengesinin yerinde olduğunu belirten yetkililer, şahsın üzerinden biri kurusıkıdan bozma, diğeri de ruhsat tarihi geçmiş iki silah bulunduğunu ifade etti. Saldırganın bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Ersöz, daha önce 'güvenlik gerekçesiyle' GATA'ya sevkini istemiş ancak talep reddedilmişti. Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, olayla ilgili kafalarının karışık olduğunu söyledi. Dizdar, "Söz konusu olay beni korkuttu. Ya binaya giren bir canlı bomba olsaydı da pimini çekseydi ne olurdu? Kuşkulu bir olay. Biz üzerimize alınmıyoruz. Silahına binadan çıkınca sarılmış ve ateş etmiş etrafa. Bir insan dışarı çıkarılınca niye ateş eder ki? 'Birileri müvekkilime mesaj mı vermek istiyor acaba? 181 sayfalık yazılı savunmamız hazır. Yazılı savunmayı sunduğumda herkes neyin ne olduğunu görecek." şeklinde konuştu.

Levent Ersöz, bir başka Ergenekon sanığı Şener Eruygur'un jandarma genel komutanı olduğu dönemde İstihbarat Dairesi başkanı olarak görev yapıyordu. Ergenekon'da kilit bir rolü bulunan Ersöz, yakalandıktan sonra verdiği ilk ifadesinde, her şeyi komutanlarının talimatları doğrultusunda yaptığını aktarıyordu. Ersöz, internete düşen bir ses kaydında ise tehditvari açıklamalarda bulunmuştu. Karanlığa gömülmek istendiğini söylüyordu: "Ben kendim de bazen ışık göremiyorum. Ben eğer ışık görürsem onlar da ışık görecekler; ben ışık göremezsem, onlar hiç ışık göremezler. Onurumla direniyorum."

Ergenekon şüphelisi yarbayın sır ölümü

Ergenekon'a paralel olarak yürütülen Poyrazköy soruşturması kapsamında ele geçirilen belgelere ilişkin tutuklanan, ancak itiraz üzerine serbest bırakılan Deniz Yarbay Ali Tatar, evinde ölü bulundu. Tatar'ın, savcıların itirazı üzerine hakkında yeniden yakalama emri çıkarılmasına ilişkin tebligatı aldıktan sonra beylik tabancasıyla intihar ettiği ileri sürüldü.

Ergenekon soruşturması başladıktan sonra yaşanan şüpheli intiharlara bir yenisi daha eklendi. Edinilen bilgilere göre, 7 Aralık'ta Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Deniz Yarbay Tatar, avukatlarının itirazı üzerine 3 gün önce serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan'ın talebi üzerine hakkında yeniden yakalama emri çıkarılan Tatar'a, mahkemenin kararı, Üsküdar Beylerbeyi'ndeki Astsubay Hazırlama Okulu tesislerindeki lojmanında önceki gün tebliğ edildi. İddiaya göre, tebligatın ardından Deniz Yarbay Tatar, evinde silahıyla başına bir el ateş ederek intihar etti.

zaman



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,396 µs