En Sıcak Konular

MHP: Demokratik açılım, gündem değiştirmek için

20 Aralık 2009 20:38 tsi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, hükümetin, ülkenin gerçek gündeminden vatandaşı uzaklaştırmak için açılımı gündeme getirdiğini savundu.

MHP Denizli Teşkilatı belediye başkanları, ilçe başkanları, il genel ve belediye meclisi üyelerine yönelik olarak Pam Otel'de bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mansur Yavaş, belediye başkanları, ilçe başkanları, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri ile birlikte partililer katıldı.

Toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Çobanoğlu, 2010 yılında bir erken seçimin işaretlerinin görülmeye başladığını öne sürdü. MHP'nin tek başına iktidarının ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları ortadan kaldıracağını ileri süren Çobanoğlu, "MHP'yi tek başına iktidar ederek ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılara son vermek düşüncesindeyiz. Görüyorsunuz 7 yıldır ülkemizi AKP tek başına idare ediyor. Cumhuriyet tarihinde hiç bir iktidara nasip olmayan ciddi bir sandalye sayısı ile ilk 5 yılı tamamladılar. İkinci 5 yılla ilgili çalışmaları devam ediyor. Başladıkları dönem ile bugünü kıyaslayacak olursak ülke çok ciddi sıkıntılar içerisinde, Türkiye bir borç sarmalına sarılmış vaziyettedir. Cumhuriyet tarihinden bunların iktidarına kadar olan dönemin 2 katı bir borçlanma gerçekleştirilmiştir." dedi.

Türkiye'deki bölücü senaryoların geçmişinin 150 yıllık olduğunu anlatan Çobanoğlu, bu senaryoyu ABD, İngiltere ve şimdiki Avrupa Birliği ülkelerinin desteklediğini savunarak, bunların hedefinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni Türkiye'den kopararak, burada bir Kürt devletinin kurulması olduğunu vurguladı.

Osmanlı döneminde de Türkiye Cumhuriyeti'nde de ırkçı bir yaklaşım olmadığını ifade eden Çobanoğlu, "Asla bir ayrım olmamıştır. Hatta gayri Müslimlerle ilgili de böyle bir ayrım olmamıştır. AKP iktidarı ile birlikte, sözde açılım safsataları ile birlikte maalesef ülkemizde insanlar birbirlerine şüphe ile bakar hale gelmişlerdir. Dün akıllarına hiç bir şey gelmeyenler, bugün 'alış veriş yaptığım esnaf kimdir' noktasına getirilmiştir. Bunu yapan hükümettir, bunu yapan Başbakandır. Tekrar, milli birlik ve bütünlüğümüzü, bin yıllık kardeşliğimizi tesis edip devam ettirmemiz lazım.'' şeklinde konuştu.

cha



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,509 µs