En Sıcak Konular

'1919'dan sonra Genelkurmay Başkanı Karadeniz'de'

20 Aralık 2009 18:39 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Sezai Kaya, "19 Mayıs 1919'dan sonra Genelkurmay Başkanı'nın yeniden Karadeniz'e çıkma ihtiyacı hissettiğini gördük" dedi.

MHP Erzurum İl Başkanı Sezai Kaya, basın mensupları ile biraraya gelerek gündemi değerlendirdi. Toplum olarak canlarının sıkkın olduğunu dile getiren Kaya, 'ne oluyor, nereye gidiyoruz?' dedirten çok sayıda olay yaşandığını ifade etti. 1919'dan sonra Genelkurmay'ın yeniden Karadeniz'e çıkmayı hissettiğini gördüklerinin altını çizen Kaya, "Toplum olarak canımız çok sıkkın. Kaos yaşıyoruz. Yarınlardan şüpheliyiz. Açılım söylemlerinin de hangi vahim sonuçları doğuracağını kimse bilmiyor. Bölücülerin değirmenine su taşıyan iktidar şaşkın vaziyette." ifadelerini kullandı.

 Çok sayıda il ve ilçede vatandaşların sokaklara döküldüğünü hatırlatan Kaya, Güneydoğu'nun terörün at oynattığı, eylem yaptığı bir bölge haline geldiğini söyledi. Bunun tek sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğunu iddia eden Kaya, "Vatandaşın önemli kısmına sağduyu hakim. Kimse kardeş kanının dökülmesini istemiyor. 'Biz iktidara geldiğimiz de sıkıntıları kucağımızda bulunduk.' değerlendirmesi yapan AKP'nin açılımını, bölücü bir avuç zihniyetin dışında kimse istememiş, desteklememiştir. Açılım denilen bu safsata ülkeyi kötü yöneten AKP İktidarının tehlikeli bir oyunudur." dedi.

Tarafsız gözlemcilerin, işsizliğin 20 milyona ulaştığını ifade ettiklerini savuran Kaya, Ezurum'da kışın ortasına gelindiğini, piyasaların kış ve global sermayenin açtığı iş merkezleri yüzünden iflasın eşiğinde olduğunu söyledi. Erzurum'un ufkunun karabulutlarla kararmış durumda bulunduğunu ileri süren Kaya, milletvekillerinin Erzurum'un derdiyle ilgilenmediğini ve devletin imkanlarıyla günlerini gün ettiklerini savundu. Erzurum'da meydanın boş bırakıldığını öne süren Kaya, bunlara örnek olarak, yaşanan vali skandalı ve il özel idaresindeki yolsuzlukları örnek gösterdi.

Palandöken ilçe sınırları içinde bulunan Erdaş Yapı Kooperatifi'nin izinsiz yaptırdığı iki katlı kaçak işyeri ile ilgili açıklamalarda da bulunan Kaya, şöyle devam etti: "İşyeri için istenilen imar değişikliği Palandöken Belediye Meclisi'nde görülmüş, 6 MHP'linin ret oyuna rağmen 22 AKP'linin oyuyla kabul görmüştür. Onay için büyükşehir belediyesine gönderilen kararı belediye iptal etmiş ve yıkım kararı almıştır. Altında bir çıkar yattığına inandığımız bu olayın dışında, özellikle Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi etrafındaki binaların yapımında ve yüksek fiyatlarla satışında kimler rant sağlıyor? Milletvekillerinin eş, dost ve yakınları bu şahıslar arasında var mıdır?"

cha



Bu haber 892 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,729 µs