En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu kazası ile ilgili yeni rapor!

20 Aralık 2009 15:56 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili yeni bir rapor hazırlanacak. BBP'nin hazırlayacağı kaza kırım raporu Kahramanmaraş Savcılığı'na sunulacak.

Ulaştırma Bakanlığı Kaza Kırım Ekibi, olayla ilgili hazırladığı araştırma raporunu, Kahramanmaraş Savcılığı'na, TBMM Araştırma Komisyonu'na ve yayınlanmak üzere Başbakanlık Resmi Gazete'ye göndermişti.

Raporun tatmin etmediğini açıklayan BBP ise yeni bir rapor hazırlayacak. Kaza raporuyla ilgili ailenin de görüşleri alınarak bir kaza komisyonu oluşturulduğunu hatırlatan BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, dün parti genel merkezinde üyelerle birlikte 6 saatlik bir toplantı yaptıklarını söyledi.

Daha genişletilmiş bir uzman ekiple birlikte bu olayı tüm detaylarıyla bir raporda BBP Genel Merkezinin hazırlayacağını açıklayan Destici, "Ulaştırma Bakanlığı'nın hazırladığı raporu da inceleyerek, oradaki tezatları ortaya koyarak savcılığa yeni bir rapor bildireceğiz. Biz başından beri söylediğimiz gibi hukuk içerisinde kalmaya azami derecede özen gösteriyoruz ve gayret göstermeye de devam edeceğiz. İnşallah sonuna kadar da bu işi millet vicdanında en ufak bir nokta kalmayacak, şüphe kalmayacak şekilde aydınlatıncaya kadarda bu işin peşinde olacağız." dedi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ise 'pilot konuşurken helikopter kazası oldu' iddialarına sert tepki gösterdi. Hukukun önünde bunun hesabını soracaklarını vurgulayan Topçu, "Yok pilot telefonla konuşurken telefonu düşmüşte, yok pilot telefonunu alırken helikopter çarpmış. Vay insafsızlar, vay vicdansızlar. Siz bu devleti bu kadar küçültmek için mi memursunuz? Kara trafiği yönetilirken böyle kepazelikle yönetilmiyor, o zaman hava trafiğini yönettirdiğiniz kurumlarınız ne işe yarıyor? Bu aptalca, bu beceriksizce yaklaşımların hukukun önünde hesabını soracağız. Adriyatik'ten Çin Seddi'ne Türk İslam coğrafyasında haklı bir yeri olan, Kosovalı Arnavut'un, Doğu Türkistanlı Türk'ün, Kırımlı Tatar'ın, Kerküklü Türkmen'in, Kuzey Iraklı Kürt'ün gözünden yaş akıttıran Muhsin Yazıcıoğlu'nun şahadetiyle alakalı bir kurumun hazırladığı rapor, adeta Zeki Alasya, Metin Akpınar komedisidir." diye konuştu. Topçu, raporun 72 milyon insanın içindeki şüpheyi daha da artırdığını ileri sürdü.

Ankara Sürmeli Otel'de BBP'nin 'Güvenlik-Özgürlük-Refah (GÖR)' Projesi İç Anadolu Tanıtım Toplantısı yapıldı. Toplantıya rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile abisi Yusuf Yazıcıoğlu da katıldı. Kısa bir konuşma yapan Gülefer Yazıcıoğlu, sözlerine, "Başkanın gönüldaşları, dava arkadaşları hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Ben fazla bir şey söylemek istemiyorum. Kısaca başkanın davasına sahip çıkmak, olmazsa olmazımızın olması gerektiğini söylüyorum. Başkan gibi düz yaşamayı, dik durmayı Allah'ın hepimize nasip etmesini istiyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum." dedi. Gülefer Yazıcıoğlu konuşurken, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun da ayakta beklemesi dikkat çekti.

GÖR Projesi'ni partililere anlatan ve millete anlatmalarını isteyen Topçu, 70 yıldır kötü gidişe dur diyeceklerini belirterek, Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarının milletin muktedir iktidarına hazır olduğunu vurguladı. Ankara'da Tekel işçilerine güvenlik güçlerinin yaptığı müdahale şeklini eleştiren Topçu, Türkiye'ye bu görüntülerin yakışmadığını belirtti.

"İDAMI GERİ GETİRECEĞİZ"

Urgandan bahsedince bölücü yandaşlarının bir anda elektriğe tutulmuş gibi ter kan içinde kaldıklarını anlatan Topçu, Avrupa Birliği'ne inat Türk-İslam Birliği'ni kurup idamı geri getireceklerini söyledi.

DTP'nin sine-i millete dönmesini de eleştiren Topçu, "Milletin kanında 5 parmağı, 10 parmağı olan eller bir bahane ile sineye dönmekten filan bahsettiler. Sen milletin sinesinden mi geldin? Kandil'de pişirildin, İmralı'dan ısmarlandın. O zaman bir yere dönmek istiyorsan geldiğin yere dön, geldiğin yer de Kandil'dir. Bunu dediğimizde bazıları 'Meclis içinde kalsın da siyaset yapsınlar' dediler. Vah zavallılar vah. Milletin parası ile milleti bölmenin planlarını, milletin iradesinin olması gereken Meclis'te yapmaya devam etsinler." şeklinde konuştu.

İktidarın ve muhalefetin ülkeyi yönetmekte sınıfta kaldığını savunan Topçu, CHP'nin terör örgütü PKK'nın sözcülerini Meclis'e taşıdığı zaman Muhsin Yazıcıoğlu'nun o hükümete evet dememek için ellerini yıkayarak çıktığını söyledi. Türkiye'de söz söyleme hakkının sadece kendilerinde olduğunu ileri süren Topçu, siyaseten bedel ödediklerini vurguladı.

17 senedir mazileri üzerinden plazalarda oturanların aksine, kendilerinin çocuklarının süt parasıyla devam ettiklerini dile getiren Topçu, milletin paralarıyla plazalarda oturulmaktan vazgeçilmesini istedi. Hükümetin katsayı adaletsizliğinin altında kaldığını kaydeden Topçu, 28 Şubatçı ideolojik taraftarlarının 8 tane imam hatip çocuğunun gırtlağını sıkacağız diye 92 tane meslek lisesi mensubunun istikbalini yok ettiğini belirterek bunların adaletinin olmadığını belirtti.

Anayasa değişikliğinin şart olduğunu vurgulayan Topçu, inançlar ve temsil noktasında iktidarın bir çözüm getiremeyeceğini savundu.

cha



Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,017 µs