gardiyan sendromu var...' | " /> gardiyan sendromu var...' | "/>

En Sıcak Konular

'Paşam, sizde gardiyan sendromu var...'

20 Aralık 2009 14:13 tsi
'Paşam, sizde gardiyan sendromu var...' Yağmur Atsız'dan Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'a açık mektup...

Yağmur Atsız / Star

Paşa’ya arîza   

Birine açık mektub yazanın asıl maksadı muhâtabına ulaşmak değil kamuoyuna seslenmekdir. Ama başka çâreniz yoksa kamuoyuna seslenerek de muhâtabınıza ulaşabilirsiniz. Faydası dokunur mu ayrı mesele ama hiç değilse içinizde ukde kalmaz.

Paşam, sizde “gardiyan sendromu” var. Yâni kendinizi bekçi, milleti ise her fırsatda her türlü iğvâya kanacak geri zekâlı mahkûm gibi görme eğilimi. Eğer öyle olmasa ikide bir muhârebe kıyâfetiyle ve bâzen arkanıza otuz kırk meslekdaşınızı takıp bâzen bir savaş gemisinin güvertesinden millete akıl ve davranış kuralları öğretme hevesine kapılmazsınız. 

Hayır, Paşam, sizin 74 milyonluk bu millete akıl öğretme hakkınız olmadığı bir yana, böyle bir yeteneğiniz bulunduğu da doğru değil! Şâyet aksini iddia ediyorsanız önce bu “hidâyet”e nasıl erdiğinizi inandırıcı tarzda bizlere anlatmanız gerekir ki bizim de o “yarım” aklımız ersin!

Gerçek şu ki, Paşam, siz sâdece ve sâdece bu devletin, aylığı o sığır sürüsü gibi gördüğünüz 74 milyonluk kitle tarafından ödenen bir memurusunuz. Aylığınızı da o 74 milyonluk kitleye siyâsî akıl öğretmek için değil o kitlenin “dış tehlikelere karşı” emniyetini sağlamak için alıyorsunuz. Eğer millete siyâsî akıllar öğretme arzûnuz dayanılamayacak kadar şiddetliyse o zaman o sırtınızdaki paşa üniformasını paşa paşa çıkarır, paşa gönlünüzün dilediği değişik bir kılıkla halkın önüne çıkarak değerli fikirlerinizi kamunun istifâdesine sunarsınız, bakalım ne diyecekler!

Sizin gibi düşünmeyenlere ve üstelik sizi eleştirme cür’etini gösterenlere “vatan hâini” yaftasını yapıştırmak da son derece muhâtaralı bir yoldur, Paşam! Çünki siz öyle dersiniz, başkası size aynı şeyi söyler ve ortaya fevkalâde tadsız durumlar çıkabilir. Biliyorsunuz ki candan bağlı olduğunuzu iddia etdiğiniz demokratik toplum düzeninde problemler müzâkere ve münâkaşa yoluyla hallolunurlar. Zaten o rejimlerde kumandanların politikaya müdâhalesi derhâl azlolunmaları netîcesini doğurur. Kaldı ki siz üzerinize vazîfe olmayan işlere müdâhale ederseniz başkalarının da aslen sizin üzerinize vazîfe olan işlere müdâhale hakkı doğar ki pek de çıkar yol değildir. Meselâ bilfarz Ulaştırma Bakanı bir basın toplantısı düzenleyip sizin askerî yeteneklerinizi yerden yere vursa bu herhalde hoşunuza gitmez. Ama yok eğer bu üzerinize vazîfe olmayan işlere karışma hakkını elinizdeki silahlardan aldığınıza inanıyorsanız o zaman size nâçizâne tıpkı maaşlarınız gibi o silahların paralarını da bizlerin ödediği gerçeğini hatırlatmak zorunda kalırız. Son 50 yıldır nerelerde kullanıldıklarına dâir “eksiksiz” bir liste de taleb edebiliriz.

Bir de, Paşam, konuşmalarınıza muhtemelen biz zavallı câhilleri etkilemek üzere serpiştirdiğiniz filozof ve mütefekkir isimlerini ve alıntılarını hiç kullanmasanız daha iyi olur. Çünki o vakit kendinizi ansızın bir akademik münâzaranın tam göbeğinde bulursunuz ki o da sizin için avantajlı bir pozisyon sayılmaz.

En derin saygılarımla...

Yağmur Atsız

95’li Yedek Piyâde Teğmen

 



Bu haber 1,378 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,047 µs