En Sıcak Konular

Lodos, Sakarya'yı vurdu

20 Aralık 2009 13:00 tsi
Sakarya'da saatteki hızı 70 kilometreyi bulan kuvvetli fırtına nedeniyle çatılar uçtu, ağaçlar yerinden söküldü ve enerji nakil hatları zarar gördü. Arifiye ve Akyazı ilçelerinde, iki caminin minaresi fırtına nedeniyle yıkılma tehlikesi geçirdi.

Sakarya'da dün geceden itibaren etkili olan lodos, hayatı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan kuvvetli fırtına, çatıları uçurdu, ağaçları yerinden söktü, elektrik tellerini kopardı.

Vatandaşların korkmasına yol açan lodos, en çok Arifiye ve Akyazı ilçelerinde zarara yol açtı. Arifiye'de Açmalar Mahallesi Merkez Camii'nin minaresi fırtına nedeniyle yıkılma tehlikesi geçirdi. Aynı mahallede bir evin balkonu fırtına nedeniyle yıkıldı. Bir çok evin çatısı ile iş yerlerinin reklam panoları uçtu. Ağaçları yerinden söken fırtına, elektrik tellerini de kopardı. Vatandaşlar fırtına nedeniyle yürümekte zorluk çekti.

Akyazı Konuralp Mahallesi'nde ise Kubbeli Yeni Cami'nin minaresi fırtına nedeniyle yıkılma tehlikesi geçirdi. İtfaiye ve polis ekipleri, minarenin yıkılma ihtimaline karşı sokaktaki araçları uzaklaştırdı. Aynı mahallede yerinden sökülen bir ağaç, elektrik tellerinin üzerine devrildi. Akminare Mahallesi'nde yola devrilen bir ağaç, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kaldırıldı.

Öte yandan, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) arıza ekipleri, fırtınanın zarar verdiği enerji nakil hatlarını onarmak için seferber oldu. SEDAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre, fırtına Arifiye ilçesi, Çaybaşı Fuadiye, Çaykışla köyleri ile Yağcılar Mahallesi'nde elektrik direklerine zarar verdi. Şehrin bir çok yerine, elektrik tellerinin kopması yüzünden enerji verilemedi.

cihan



Bu haber 876 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,231 µs