En Sıcak Konular

Sağlık personeline müjdeli haber

20 Aralık 2009 12:28 tsi
Sözleşmeli personel istihdamının en yoğun yaşandığı kurum olan Sağlık Bakanlığı, sözleşmeli-kadrolu ayrımını sona erdirmeyi hedefleyen yasa taslağı hazırlığına başladı.

Sağlık çalışanları adına Sağlık Bakanlığı ile Kurum İdari Kurulu toplantısı gerçekleştiren Sağlık-Sen, haklar noktasında kadrolu-sözleşmeli farkını ortadan kaldıracak ve tüm sözleşmeli personeli tek çatı altında toplayacak bir yasa hazırlığı başlatıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı ile yetkili sendika Sağlık-Sen arasında yapılan Kurum İdari Kurulu toplantısında varılan mutabakat çerçevesinde, Bakanlık teşkilatında 4/B, 4924, Vekil Ebe-Hemşire gibi farklı adlar altında çalıştırılan tüm sözleşmeli personel için tek bir yasa hazırlanacak.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, sözleşmeli personel uygulamasının iş barışı ve ekip çalışmasına zarar veren en büyük sorun haline geldiğini belirterek, yasa taslağının, aynı işi yapan insanların aynı haklara sahip olması gibi temel insani hedefi karşılaması gerektiğini kaydetti. Bakanlıkla bu noktada mutabık olduklarını ve yapılacak düzenlemede, haklar konusunda, kadrolu-sözleşmeli farkını sona erdirmenin hedeflendiğini ifade eden Kaçar, "Sözleşmeli personele kadro hakkı konusunda ısrarlı olacağız" şeklinde konuştu.

Kaçar, 2010 yılı başlarında, sözleşmeli personel istihdamından kaynaklanan sorunların tartışılacağı, Sağlık Bakanlığı ile ortak bir çalıştayın yapılacağı bilgisini de verdi.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL SAYISI 250 BİNİ AŞTI

Yasal mevzuatta istisnai kadro olarak tanımlanan sözleşmeli personelin, toplam kamu personeli içindeki oranı, her geçen gün artıyor. Ekonomik, sosyal ve özlük haklar konusunda, kadrolularla eşit şartlarda çalışmak isteyen yaklaşık 250 bin sözleşmeli personelin en büyük beklentisi kadroya geçmek.

Sözleşmeli personel, kadrolu devlet memurlarının aldığı çocuk yardımı, eş yardımı, doğum yardımı, ölüm yardımı gibi sosyal hakların yanı sıra nakil ve tayin haklarından yararlanamıyor. Her yıl idare ile sözleşme yenilemek zorunda kalan personel, bu sözleşmeler için ayrıca damga vergisi ödemek durumunda kalıyor.

Bakanlığın sözleşmeli personel mevzuatını tek çatı altında toplayacak yasa tasarısında bu farklılıkları gideren düzenlemelerin yer alması bekleniyor.

cihan



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,603 µs