En Sıcak Konular

CHP'nin başına bela oldu !

20 Aralık 2009 12:26 tsi
1996 yılında hazırlatılan Tunceli Raporu, CHP'yi zora soktu.

CHP'nin demokratik açılıma karşı geliştirdiği söylemlerle taban tabana zıt olan rapor, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından gündeme taşınınca ilginç bir savunma geliştirildi. Başbakan Erdoğan, Meclis kürsüsünden CHP'nin raporunu anlatmış, Genel Başkan Deniz Baykal da 'Böyle bir rapor yok.' iddiasında bulunmuştu. Başbakan işin peşini bırakmadı ve söz konusu raporun CHP'nin internet sitesindeki adresini açıkladı. CHP ise üzerinde, "CHP Tunceli Raporu" yazan çalışma için, 'İnternet sitemizde var ama resmi bir belge değil.' savunması yaptı.

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Başbakan'ın can simidi gibi sarıldığı ve her platformda 'CHP raporu' diye sunduğu belge kurultayda, PM'de ve MYK'da görüşülerek kabul edilen resmi bir belge, yani CHP raporu değildir." denildi. Açıklamada, "Başbakan Erdoğan adını dört kez değiştirdiği ayrıştırma ve yıkım projesi suçuna CHP'yi de ortak edebilmek için Sayın Genel Başkan Deniz Baykal'a mektup yazdı ve görüşmek istedi. Sayın Baykal, 'kapalı kapılar arkasında yapılan görüşmelere benzetilmemesi ve gerektiğinde kamuoyunun bilgisine sunulması için kaydedilmesi' koşuluyla görüşmeye 'evet' dedi. Sayın Başbakan'ı yanıtlarken de CHP'nin konuyla ilgili üç raporunu mektubunun ekinde sundu." hatırlatması yapıldı. Bu belgeler arasında 'Tunceli Raporu'nun bulunmadığı' kaydedildi. Yapılan açıklamada, söz konusu raporun internet sitesindeki bulunduğu yere gönderme yapılarak, "CHP raporu özelliği kazanmayan bu çalışma Parti Meclisi veya MYK raporları bölümünde yer almamakta, bu özelliği nedeniyle dosya arşivi bölümünde bulunmaktadır." ifadesine yer verildi.

Ancak tartışma bu açıklamayla kapanacak gibi görünmüyor. Çünkü raporun üzerinde, dönemin önemli CHP'li isimlerinin imzası bulunuyor. Raporun, daha sonra CHP tarafından baskıya verilerek kitaplaştırıldığı da biliniyor. 

samanyoluhaber



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,317 µs