En Sıcak Konular

TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

20 Aralık 2009 11:09 tsi
Meclis, 2010 yılı bütçe maratonunun son haftasında yoğun gündemle çalışacak.

Meclisin Ekim ayı sonunda başladığı bütçe maratonu, bu hafta sona erecek. Genel Kurulda; yarın önce Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Milli Prodüktivite Merkezi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu, Türk Patent Enstitüsü, Türk Standartları Enstitüsü, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bütçesi ele alınacak.

Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Denizcilik Müsteşarlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Gelir Bütçesi'nin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddelerine geçilecek. Yarınki görüşmelerde tasarının 3. maddesine kadar oylanması da gerçekleştirilecek.

2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 11. maddesine kadar,ı 22 Aralık Salı, 19. maddesine kadar,ı 23 Aralık Çarşamba, 26. maddesine kadar olan bölümü de 24 Aralık Perşembe günü ele alınacak.

Genel Kurulda, 25 Aralık Cuma günü 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2008 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın oylanmamış maddeleri oylanacak.

Daha önce Genel Kurulda kabul edilen takvime göre, ''bütçe maratonu'', 26 Aralık Cumartesi günü, bütçenin tümü üzerine son konuşmalarla tamamlanacak. Bütçe üzerindeki son konuşmalarda gruplar ve hükümete birer saat, kişisel konuşmacılara ise 10'ar dakika süre verilecek. Konuşmaların ardından 2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2008 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı açık oya sunulacak.

Bütçe üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması bekleniyor.

-YAZMA ESERLER-

Yazma eserler başkanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun tasarısı, 22 Aralık Salı günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 24 Aralık Perşembe günü ise esas komisyon olan Milli Eğitim, Kültür, Genlik ve Spor Komisyonunda görüşülecek.

Tasarı, kültür mirası yazma ve eski harfli basma eserlerin toplanması, korunması ve geleceğe ulaştırılması faaliyetlerinde bulunmak üzere merkezi İstanbul'da olmak üzere ''Türkiye Yazma Eserler Başkanlığı'', Ankara ve Konya'da bölge müdürlükleri kurulmasını öngörüyor.
 
aa



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,316 µs