En Sıcak Konular

Berlusconi'ye saldırı düzmece mi?

20 Aralık 2009 10:45 tsi
Berlusconi'ye saldırı düzmece mi?
Yayımlanan bir videoda, Berlusconi'ye yönelik gerçekleştirilen saldırının belirli bir senaryo doğrultusunda sahnelenmiş düzmece bir olay olduğu ileri sürüldü.

İtalyan devlet televizyonu RAİ’nin haber kanalı Rainews 24’ün görüntüleri eşliğinde hazırlanan 8 dakikalık videoda, saldırının Berlusconi’nin kamuoyunu yönlendirme amacıyla sahnelediği bir oyun olduğu iddia edildi. "La verita sull’aggressione di Berlusconi" (Berlusconi’ye saldırının aslı) ve "L’aggressione a Berlusconi una montatura?" (Berlusconi’ye saldırı düzmece mi?) başlıkları ile yayımlanan videoda, komplo teorisi doğrultusunda, halen tutuklu durumdaki 42 yaşındaki Massimo Tartaglia’nın kiralanmış bir aktör olduğu ima edildi.

Radikal'in haberine göre videoda, Berlusconi’nin elinde saldırı öncesinde yüzünü kapatmaya yarayacak bir kağıt olması, elinde bir mendili hazır bulunması, saldırıya uğradığı anın net görüntülenmemesi, ilk anda yüzde hiç kan olmaması, korumaların kendisini aracın içine sokmasının ardından birkaç saniye sonra çıktığında ise yüzünde kan görülmesi, olayın düzmece olduğunun göstergesi gibi yorumlandı.

Videoyu hazırlayanlar, Berlusconi’nin gerçekte saldırıya uğramadığını, aracın içinde yüzüne spreyle kan sıkıldığını, gömlekte kan lekesi görülmemesinin de bunu kanıtladığını ileri sürdüler. Berlusconi’nin Duomo’daki olayla, saldırıya uğrayan dünya liderlerinden esinlenerek kendisine puan toplamayı amaçladığının iddia edildiği video, "İnternet toplumumuzun aynasıdır. İnsanlar, televizyonlar ve gazeteler aracılığıyla olduğu gibi maalesef internet aracılığıyla da manipule edilebiliyorlar. Karar sizlerin" cümlesiyle son buluyor.



Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,547 µs