En Sıcak Konular

Memurlara küresel ısınma darbesi

0 0 0000 00:00 tsi
Memurlara küresel ısınma darbesi Küresel ısınma tüm dünyayı kavururken gündelik yaşantımıza doğrudan etkisi olmadığı için pek umursamadık. İşte küresel ısınmanın ilk etkisi... Hükümet memurların mesaisinin başlangıç saatini sabah 08:30'dan 07:00'a çekmeyi planlıyor.

Küresel ısınmaya karşı birçok dünya ülkesindeki gelişmeye koşut olarak, Türkiye’de de Hükümet’in almayı düşündüğü önlemler arasında yaklaşık
2 milyon memurun mesaisini 08.30-09.00’dan 07.00-07.30’a çekmenin de bulunduğu öğrenildi.

Bakanlar Kurulu’nca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’den oluşan İklim Değişikliği Koordinasyon Kurulu’nda, mesaiyi öne çekmenin ciddi bir seçenek olarak gündeme getirildiği belirtildi.

Trafik rahatlayacak

Mesainin öne çekilmesiyle güneş enerjisinden daha fazla yararlanmanın yanında, trafik sorununun da önemli ölçüde rahatlayacağı öngörülüyor.
Türkiye’de, Avrupa ve Rusya’da olduğu gibi kış aylarının alışılmışın dışında yumuşak geçmesi, kar ve yağmur yağış miktarlarındaki azalmalar, özellikle içme suyu barajlarındaki su düzeylerinin düşmesi alarm zillerinin çalmasına neden oldu. Küresel ısınmanın, enerji ve su tasarrufu ile yavaşlatılabileceği öngörülüyor.

Yeraltı sularına sayaç

Belediye, sanayici ve tek tek bireylerin tasarrufa yönelmelerini özendirmek amacıyla alınması öngörülen bazı önlemler şöyle:

Belediyelerin mutlaka arıtma tesisi kurması ve arıtılan suyun başta tarımda, park ve bahçe sulamasında olmak üzere tekrar kullanılabilir hale getirilmesi. Bu arada vatandaşların mutlaka bilinçlendirilmesi.

Aşırı su kullanmayı, kaçağı ve savurganlığı önlemek için suya zam yapılması. Yer yer yüzde 50-60’a ulaşan şebeke suyu kayıplarının önlenmesi.

Bu vatandaş da bilinçlenmeli ve tasarrufa gitmeli.

Yeraltı sularına da su sayacı takarak mutlaka ücretlendirmek.

Sulak alan çevresindeki kuyuların kapatılması.

Binalarda tasarrufla, enerji israfını önlemek.

Rüzgar ve jeotermal kaynakları daha fazla kullanma.

Konya, Dünya İklim Değişim Birliği üyesi

Japonya’nın Kyoto kentinde düzenlenen Dünya Belediye Başkanları Zirvesi’ne Türkiye’den tek davetli olan Konya Büyükşehir Belediyesi, üye belediye başkanlarının teklifi ile Dünya Belediye Başkanları İklim Değişikliği Birliği’ne (WMCCC) üye oldu. Konya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, zirvede konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, küresel ısınmaya en çok neden olanların, bunu önleme konusunda da aynı oranda harcama yapmasının insanlığa karşı borçları olduğunu söyledi. Küresel ısınmanın ortaya çıkardığı zararlı sonuçların giderilmesi için yenilenebilir enerji türlerine yerel ve ulusal yönetimlerin yatırım yapmaları gerektiğini ifade eden Akyürek, bu alanda yapılacak çalışmalara uluslararası kuruluşların finansal destek sağlamalarını istedi.
Akyürek, Konya’da yenilenebilir enerji yatırımları ve rüzgar jeneratörleri üzerinde yoğunlaşmanın gerektiğini vurguladı.

Haber7



Bu haber 296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,870 µs