iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Geri sayım IV: Körfez abluka altında

0 0 0000 00:00 tsi
Geri sayım IV: Körfez abluka altında İşte o an geldi. Milyar dolarlık kum saati Körfez açıklarında. Körfez artık abluka altında. İran’a BM’nin verdiği süre yarın sona eriyor. Zaman daralıyor. iyibilgi özel

Geri sayım: İran ne zaman vurulur?
Geri sayım-II: Basra’da Tonkin provokasyonu!
Geri sayım-III: İran "Hadi gel" dedi

İngiltere’nin güvenilir yayın kuruluşu BBC bugün verdiği haberde İran'a yönelik olası ABD saldırısını göz önünde bulunduran ABD'li ordu yetkililerinin bu ülkede vurulacak hedefleri belirlediklerini öne sürdü.

Gemiler Körfez civarında

BBC Washington’un İran’ı vurmak gibi bir niyetinin olmadığını güçlü bir şekilde tekrar tekrar vurguladığını belirtti. Beyaz Saray’ın yakın dönemde sık sık böyle bir niyetlerinin olmadığını tekrarladığı bir gerçek. Ancak Amerikan yönetimi bu sözlerine rağmen Körfez’e uçak gemilerini göndermekten geri durmuyor.

ABD Başkanı George Bush tarafından ocak ayında bölgeye gönderileceği açıklanan ikinci Amerikan uçak gemisi USS John C. Stennis'in Ortadoğu'da olduğu bildirildi.

Amerikan 5. Filosu tarafından yapılan açıklamada, USS John C. Stennis'in dün bölgede bulunan USS Dwight D. Eisenhower ile buluştuğu ve her iki uçak gemisinin, bu sabah saatleri itibarıyla Umman Denizi'nde bulunduğu belirtildi.

Yarın son gün

Amerikan uçak gemilerinin İran ile gerilim artmışken bölgeye sevk edilmesi oldukça dikkat çekici bulunuyor. Dikkat çekici olan ancak göz ardı edilen diğer konu ise BM’nin İran’a tanıdığı sürenin Amerikan gemilerinin takvimi ile örtüşmesi. BM İran’a uranyum zenginleştirmesi için 21 Şubat’a kadar süre verdi. Yani yarın bu süre doluyor. Ancak İran pek oralı değil. İran uranyum zenginleştirmeye devam edeceğini açıkladı.

Peki, şimdi ne olacak?

BM’nin İran’a verdiği sürenin sona erdiği gün, Amerikan savaş gemileri İran’ın çok yakınında olacak. Zaten gemilerin İran’a doğru yola çıkarılışı da bu takvime göre ayarlanmıştı. Yani takvimin sona erişi ile gemilerin bölgeye intikali aynı güne rastlıyor. Şimdi ne olacak? ABD İran’ın nükleer tesislerini hedef alacak mı?

Pazar günü kıyamet kopar mı?

Bu sorunun yanıtını şimdiden vermek çok güç. Zira Amerikalı yetkililer sık sık İran’ı hedef almayacaklarını söylüyor. Ancak İran’ın nükleer girişimini engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını söylemekten de geri durmuyorlar. BM Güvenlik Konseyi’nden karar çıkartmakla kalmadılar. Bir de İran’a verilen zaman dolarken, uçak gemilerini bölgeye gönderdiler. İşte bu nokta çok önemli. ABD İran’a saldırır mı? Saldıracaksa ne zaman? Bir tüyo verelim: ABD Irak’a iki kez saldırdı. Bu saldırılar Pazar günleri başladı.

iyibilgi.com



Bu haber 230 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,644 µs