En Sıcak Konular

Bodrum'da kedi köpek katliamı

0 0 0000 00:00 tsi
MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Bitez Beldesi'nde tarım ilacıyla yapılan kedi ve köpek katliamı, hayvanseverleri isyan ettirdi.

Kedi, köpek katilleri geçen hafta Torba'da yapılan katliamın benzerini bu kez Bitez Beldesi'nde gerçekleştirdi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, dün gece yarısı, tarım ilacı karıştırdıkları zehirli yiyecekleri, cadde ve sokaklara, deniz kıyısına, bahçelere rastgele attı.

Bu yiyecekleri yiyen çoğu sahipli 12 köpek ve 6 kedi Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, veteriner Ahmet Güllüoğlu ve diğer hayvanseverlerin çaresiz bakışları arasında çırpına çırpına can verdi. Bitez yalısında restoran ve otellerin bulunduğu cadde ve ara sokaklara bırakılan zehirli yiyecekler, 12 köpek ve 6 kedinin zehirlenerek ölmesine neden oldu.

Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, veteriner Ahmet Güllüoğlu ve hayvanseverler sabaha kadar sokak sokak dolaşarak can çekişen hayvanları yaşama döndürmeye çalıştıysa da başarılı olamadı. Hayvanların büyük bir bölümünün evcil, cins ve sahipli olması dikkat çekti. Veteriner Ahmet Güllüoğlu hayvanların yiyeceklere konulan tarım ilacıyla zehirlendiklerini belirtirken, Füsun Uslu jandarma ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Uslu, Bodrum'da son haftalarda yaşanan hayvan katliamlarının düşündürücü olduğunu söyledi.

Kedi ve köpekleri zehirleyip inekleri çaldılar

Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde bir ahıra giren hırsızlar, kedi ve köpekleri zehirli tavuk etiyle telef edip, 5 ineği çaldı.

Olay, dün gece Altıgöz Köyü’nde çiftçi 55 yaşındaki Ayhan Aybar’ın ahırında meydana geldi. Ayhan Aybar’ın evinin yanındaki ahıra giren hırsızlar, yanlarında getirdikleri tarım ilaçlı tavuk kırıntılarını çevrede bulunan kedi ve köpeklere yedirdi. 2 köpek ve 3 kedi zehirlenerek telef olurken, zanlılar ahırda bulunan 5 ineği geldikleri kamyona yükleyerek kaçtı. Sabah köpeklerinin öldüğünü fark eden Aybar, ineklerinin ahırda olmadığını görünce durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelerek inceleme yapan güvenlik güçleri, zanlıları bulmak için arama çalışması başlattı. Soruşturma sürüyor.

hürriyet



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,559 µs