En Sıcak Konular

Erdoğan Konya'da basına yüklendi

17 Aralık 2009 15:11 tsi
Başbakan Erdoğan, Şeb-i Aruz törenleri için bulunduğu Konya'da katıldığı TOKİ'nin toplu açılışında meydandaki kalabalığa konuştu. Konya'da yaptığı konuşmada basına sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, terör silahla bitmez dedi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da halka hitap etti. Erdoğan konuşmasında demokratik açılım sürecine değinerek, "Terörü sadece silahla çözmek mümkün değil. Biz bu işi çok yönlü yöntemlerle çözmek istiyoruz" dedi. Medyayı da eleştiren Başbakan Erdoğan, özellikle son günlerde yaşanan olayların görsel ve yazılı basında işleniş şeklinin terör örgütüne hizmet ettiğini söyledi.

İşte Erdoğan'ın konuşması:

"TERÖR SİLAHLA BİTMEZ"

Siz orada en geniş teknolojiyle donatılmış silahları kullanın. Ama demokrasiyi yükseltemiyorsanız terörü bitiremezsiniz. Siz orada binlerce değil milyonlarca Mehmetçik'i görevlendirin, yoksulluğu engelleyemiyorsanız terörü de engelleyemezsiniz. İşte biz şimdi diyoruz ki; farklı yollarla bu işi çözelim.

Biz terörle çok yönlü mücadele ediyoruz. Tam 7 yıldır uluslararası platformlarda terörü, teröre verilen destekleri anlattık. Bu işin ekonomik ayağı var.  7 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya büyük yatırımlar yaptık. Cumhuriyet döneminde yapılmayan yatırımları yaptık. Bu işin kültürel ayağı var, psikolojik, sosyal boyutu var. Oradaki insanımız kazanmak için 7 yıl boyunca hazırlıklarımızı yaptık ve çözüm için somut adımları atmaya başladık.

"KAYNAKLARIMIZ TERÖR YÜZÜNDEN HEBA OLDU"

2005 Diyarbakır konuşmam manidardır. Dediler ki 2005'ten beri neredeydin?
Siz neredeydiniz? Biz o gün orada işaret fişeğini çaktık. Yolumzda da ilerliyoruz. Miili birlik ve kardeşlikten başka hiçbir kastımız yok. Ama bu ülkeyi milli birliğe ve kardeşliğe,huzura kavuşturmak istemeyen odaklar var. İçeride de var, dışarıda da var. Bakın 30 yıldır 300 milyar dolar kaynağımız terör yüzünden heba oldu. Bu sorun zamanında çözülebilsydi bu imkanlarla Türkiye neleri başarabilirdi? Bu kaynaklarla ne kadar yol, okul, baraj yapılabilirdi. Biz bu yola çıkarken birlik, beraberlik ruhuyla çıktık. Herkes bu milli meseleye
destek olmalı, omuz vermeli dedik. Ama ne oldu? CHP ve MHP buişe yanaşmadı. Böyle çok önemli bir meselede kenara çekilmekle kalmadılar. Süreci baltalamak için  ellerinden geleni de yapmaktan geri durmadılar. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi... Bu başlığa nasıl karşı çıkarsın? Bir söyle be... Ne varsa bir söyle...

"SÜRECİN MUHATABI MİLLET"

Bu proje bir siyasi partinin projesi değil, bir devlet projesidir. Bu sürecin muhatabı da millettir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na ve hükümetine en ağır ifadelerle hakaret ediyorlar. Ülkeyi gerginliğe sürüklemek için ellerinden geleni yapıyorlar. CHP'nin geçmişte hazırladığı raporlar var. Ana dilde eğitimi bile o raporlarda tavsiye ediyorlar. CHP’ye diyorum ki, şimdi başka söylüyorsunuz. Tabi bize kızıyorlar, CHP’nin böyle bir raporu yok diyorlar. Dün acaba yanlış mı yaptık diye merak ettim. Dedim ki arkadaşlara CHP’nin web sitesini bir açın ve baktık ki orada öyle duruyor. Kendi partisinin web adresini bilmiyorsa ben şimdi Konya’dan hatırlatıyorum. Chp.org.tr açsın baksın. Dün baktık ve gördük. Sayın Baykal senin resmi web sitende o raporlar öyle duruyor. Sen neyi inkar ediyorsun. Kendi kendini neden inkar ediyorsun.

"MEDYA TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÇIKARLARINA HİZMET EDİYOR"

Medya olayları yanlış gösteriyor. Bir olay oluyor tutup arşivden başka görüntüleri gösteriyor. Aynı görüntüleri tekrar tekrar gösteriyor.
Kime hizmet ediyorsunuz? Çok açık söylüyorum teröre hizmet ediyorsunuz. Terör korku salmak ister, karışıklık ister. Terör propagandadan hoşlanır.
Biliyorum ki bu akşam toplantılarında "Başbakan bu haberleri istemiyor" diyecekler. Basın özgürlüğü başka bir şey. Bunun basın özgürlüğüyle ilgisi yok.  Yazılı ve görsel basına buradan sesleniyorum. Bilerek ya da bilmeyerek terör örgütünün değirmenine su taşıyorlar.

VATANDAŞA ÇAĞRI

Aziz milletimden ricam şudur: Bu tahriklere gelmesinler, bu provokasyonlara boyun eğmesinler. Eğer boyun eğersek onlar kazanırlar. Bizim güvenlik güçlerimiz, askerimiz, polisimiz, savcımız, yargımız her konuda gerekeni yapıyor ve yapacaktır.

Haber 7

 



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,471 µs