En Sıcak Konular

Skandalların faturası kesildi

17 Aralık 2009 12:25 tsi
İNTERNETHABER'in gündeme getirdiği skandallar ile ilgili soruşturmalar bitti. Faturalar kesildi. Temizlik operasyonu yapıldı. İşte ayrıntılar

TBMM'de 'temizlik' operasyonu. İNTERNETHABER'in gündeme getirdiği ve Meclis'te skandal niteliğindeki olayların anlatıldığı; çalışanlar arasındaki gönül ilişkileri, temizlik firması çalışanları arasındaki eğlence partileri, temizlik firması çalışanları ile yöneticiler arasındaki akrabalık ilişkilerini de içeren olaylar ile ilgili soruşturma tamamlandı.

TEMİZLİK FİRMASI GİTTİ
Soruşturmada 35 TBM çalışanı, temizlik firması elemanının ifadesi alındı,bilgisine başvuruldu. Sonunda 84 işçisiyle TBMM'ye hizmet veren Adalı Temizlik Firması'nın sözleşmesi iptal edildi. Firmanın 31 Aralık 2009 tarihi itibariyle TBMM ile iş ilişkisi bitirilecek. Yeni bir firma ile anlaşma yapıldı. marmara isimli bu temizlik firması, bu 84 çalışandan istediği ile iş anlaşması yaparak, çalışmasını sürdürebilecek. Ancak, Bürokratlar ile bağı olan bazı çalışanların yeni firmada görev almasına engel olunacak.

MÜDÜR VE YARDIMCISI DA GİTTİ
Bu temizlik firmasını denetlemekle görevli İç hizmetler müdürü Recai Çırpan ile yardımcısı Salih Kurnaz hakkında uyarı cezası verilmesi kararlaştırıldı. Uyarı cezası destek Hizmetler Daire Başkanı Fatih Uğurlu tarafından tebliğ edildi. temizlik firmasına yakınlarını yerleştirdikleri, firmaya alınacak elemanların tespitinde inisiyatif kullandıkları iddia edilen bu iki bürokratın uyarı cezasının yanı sıra uzun süredir oturdukları koltuklarından da olacakları bildirildi. Her iki bürokratın, başka görevlere atanması bekleniyor. Bu değişikliğin en geç önümüzdeki hafta başında gerçekleşeceği öğrenildi.

AYIRDILAR
Soruşturmada, 4/c kadrosundan bir bayan ile evli bir başka kadrolu memurun gönül ilişkisinin tespit edildiği, karyılıklı gönderilen GSM mesajlarının borakrotın eşi tarafından tespit edilerek soruşturma muhakkikine bildirildiği de öğrenildi. Bu iki memur TBMM ana kampüsunden ek binaya ve ayrı ayrı birimlere gönderildi ve uyarı cezası verildi.

YETERLİ KANIT BULUNAMADI
Bu iddialar dışında kalan iddialar ile ilgili 'kanıt bulunamadığ ve tanık olabilecek temizlik firması çalışanı kişilerin aylar öncesinden TBMM'den uzaklaştırıldığı' için işlem yapılamadığı da belirlendi. İddiaları gündeme getiren eski çalışan İzzet Özmen hakkında da suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.

FİRMANIN ÖDEMELERİ DURDURULDU
Öte yandan Adalı Temizlik firmasının 84 çalışanı; TBMM ile ilişkisi kesilen firmanın çalışanların maaşları ve ihbar ve kdem tazminatları ile ilgili hile yoluna başvurduğu için şikayetçi oldu. Firmanın ödemediği maaş ve tazminatları ödemiş gibi gösterdiğini ileri süren çalışanlar TBMM Genel Sekreteri ve destek Hizmet Daire Başkanlığına şikayette bulundular. TBMM yönetimi de Adalı firmasının kasım ve aralık ayına ayin alacaklarını dondurdu. Tüm temizlik çalışanlarının alacaklarının buradan ödenmesinin sağlanacağı belirlendi.

HALI SORUŞTURMASI
Öte yandan seks skandalı ile ilgili soruşturma bu şekilde tamamlanırken, TBMM başkanlık odasına alınan 2 halı için açılan ihalede usulsüzlük bulunduğuna ilişkin yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığı ancak kısa bir süre sonra bu soruşturmanın da tamamlanacağı belirtildi.

BİSİKLETLER
Bisiklet hırsızlığı olarak gündeme getirilen bisiklet federasyonuna ait 24 bisikletin bürokratlar tarafından alınması ile ilgili iddialar ile ilgili de işlem yapılmayacağı belirlendi. bisikletlerin hibe edildiği ve hangi bürokratta kaç bisiklet bulunduğunun bilinmediği de milletvekillerinin soru önergelerine verilen yanıtta belirtildi. TBM yönetimi bu konunun yönetimin bilgi ve ilgi alanında olmadığını dile getiriyor.

 



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,871 µs