En Sıcak Konular

Kar yağışı beklenen 8 il!

17 Aralık 2009 11:36 tsi
Meteoroloji bu akşamdan itibaren 8 il için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. İşte kar yağışı beklenen iller ve hava durumu...

Yağışlar bugün kuvvetli değil, hafif, ancak cuma günü batıdan başlayarak rüzgarla beraber yağmur da kuvvetini artıracak. Cuma günü Trakya’da, hafta sonu kuzeyde soğuma ve kar yağışları olacak.

- İstanbul 'da akşam rüzgarın akşam karayele dönmesiyle hava soğuyacak, gece yağmur kuvvetini artıracak. Yağmur aralıklı yağacak.
- Ankara ve İzmir yarın çoğunlukla bulutlu, yağışlar hafif.
- Bursa ve Adana'ya da cuma günü daha kuvvetli yağışlar gelecek.

İŞTE BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

- Marmara'da bu akşam rüzgar karayele dönecek, yağışlar da kuvvetlenecek. Çanakkale, Tekirdağ ve Balıkesir'de su baskını riski var. Yarın hava 5 derece daha soğuk, yağmur aralıklı olacak. Yarın akşam Trakya’da kara dönüşecek yağış, cuma günü yoğun kar şeklinde görülebilir.

- İç Anadolu'da yarın yağışlar zayıf, her kentte olmasa da görülecek. Cuma günü ise gündüz yağış beklenmiyor, önce lodos kuvvetlenecek, akşam ise batısından başlayarak kuvvetli yağışlar geliyor.

 

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu akşam saatlerinden itibaren Malatya, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Muş, Hakkari ve Şırnak'ta yoğun kar yağışı uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, ulaşımda aksama ve yol kapanması olayları yaşanabileceğinden dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
- Ege'de aralık ayı yağışlı geçerken, yarın yağışlar fazla etkili olmayacak, genellikle bulutlu ve zayıf rüzgarla puslu geçecek. Manisa'da hava kirliliği yine artabilir. Cuma gününe ise dikkat: lodos yönlü kuvvetli rüzgar, yağışları da kuvvetlendirecek, denizde fırtına olacak.

- Akdeniz ve Güneydoğu Geceden beri Burdur, Isparta, Antalya arasında yağmur var, rüzgarla birlikte şiddetini artırıyor. Kaş, Alanya, Anamur boyunca fırtınayla beraber daha kuvvetli yağacak. Hem rüzgar, hem de yağış yaşamı olumsuz etkileyecek. Bugün diğer Akdeniz ve Güneydoğu kentleri de yağışlı.

- Doğu Anadolu'da Malatya'dan itibaren hafif yağmur başlıyor. Bu akşam ve gece kuvvetlenmeye başlayacak yağışlar, yarın yüksek kentlerde yoğun kar şekilde devam edecek.

- Karadeniz’de bugün güniçinde Bolu’dan Samsun'a yağış var. Akşam Ordu ve Giresun’a kadar ulaşacak. Trabzon ve Rize bulutlu. Sıcaklıkta biraz artış var. Cumadan itibaren hava yine soğuyacak, hafta sonu Bolu’da yoğun kar bekleniyor.

 



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,896 µs