'Filistin'e özgürlük' | " /> 'Filistin'e özgürlük' | "/>

En Sıcak Konular

Hahamlar: 'Filistin'e özgürlük'

17 Aralık 2009 11:22 tsi
Hahamlar: 'Filistin'e özgürlük' Filistin'e Özgürlük Konvoyu'na katılan haham, İsrail'in yaptığı haksızlıkları kınarken ülkelere seslendi: "Uyan dünya, sessizliğini boz ve Filistin'e özgürlüğünü ver."

Üç arkadaşıyla Türkiye'ye gelerek Filistin'e Özgürlük Konvoyu'na katılan haham, "İsrail hükümeti, Filistin'i işgal ederek iki kez günaha girdi, biz inançlı Yahudiler olarak bu günaha ortak olmak istemiyoruz." dedi. Weiss, dünyanın Gazze saldırısı karşısındaki sessizliğini de kınadı.

"Uyan dünya, sessizliğini boz ve Filistin'e özgürlüğünü ver." Bu sözler, Ortodoks Yahudi Cemaati Hahamı Dovid Weiss'a ait. Üç arkadaşıyla birlikte Filistin'e Özgürlük Konvoyu'na katılmak üzere Türkiye'ye gelen haham, ülkesi İsrail'in yaptığı haksızlığı haykırdı tüm dünyaya. "Siyonist İsrail hükümeti, üzerinde halkların yaşadığı toprakları işgal ederek iki kez günaha girdi, biz inançlı Yahudiler olarak bu günaha ortak olmak istemiyoruz." diyen Weiss, dünyanın Gazze saldırısı karşısındaki sessizliğini şu sözlerle kınadı: "Filistin'de yüzlerce çocuk ve kadın açlık ve susuzluktan ölüyor. Tüm dünyanın bu vahşet karşısındaki sessizliği ne büyük trajedi, uyan artık dünya ve bu ambargoyu kaldır."

Filistin halkına destek olmak ve Gazze'deki ambargoyu kaldırmak için Londra'dan yola çıkan Filistin'e Özgürlük Konvoyu (Viva Palestina) 10 gün süren bir yolculuktan sonra Türkiye'ye ulaştı. Yurtdışından gelen ekiple Türkiye ekibinin Feshane' deki buluşmasında Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi yüzlerce gönüllü, hep bir ağızdan Filistin'e özgürlük mesajı verdi. Basın toplantısında konuşan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım konvoyun Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye alınması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Ankara'da temaslarda bulunan Mısır lideri Hüsnü Mübarek'le konuşması çağrısında bulundu.

Konvoyun yurtdışı ayağını organize eden İngiliz parlamenter George Galloway ise besmele çekerek başladığı konuşmasında amaçlarını şöyle sıraladı: "Tüm dünyaya İsrail'in yaptığı vahşeti unutmadığımızı göstermek ve sorumluların hesap vermesini sağlamak istiyoruz." Gazze'de 1,5 milyon insanın ambargo sebebiyle açlık ve susuzluk çektiğini dile getiren Galloway, "Ben Hamasçı değilim, demokrasiyi savunuyorum, insan haklarından yanayım. İsrail'i ve onu destekleyen yönetimleri şiddetle kınıyorum." diye konuştu.

Arap ülkelerine de mesaj göndermeyi ihmal etmeyen Galloway, "Artık komadan çıkın. Erdoğan, Ahmedinejad ve Chavez, Filistin halkına sahip çıkıyor. Arap yönetimleri siz ne zaman Filistin'e sahip çıkacaksınız? Filistin sizin davanız, sizin toprağınız." ifadelerini kullandı.

Diyaliz makinesi götürülüyor

Filistin'e Özgürlük Konvoyu (Viva Palestina); İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan, Amerika, Türkiye ve Arap ülkelerinden katılan araçlardan oluşuyor. Başlangıç noktası Londra olan konvoy önceki gün saat 11.00'de İpsala'dan Türkiye'ye giriş yaptı. 80 araçlık konvoya Türkiye'den de 70 araç katıldı. Amerika'dan deniz yoluyla gelen 47 araç da Mersin Limanı'nda konvoya katılacak. Toplam 200 araçtan oluşacak konvoyun Adapazarı, Ankara, Konya, Adana, Gaziantep, Kilis, Suriye, Ürdün, Mısır güzergâhını izleyerek 27 Aralık'ta Gazze'ye ulaşması hedefleniyor. İçerisinde Müslüman, Katolik, Protestan, Yahudi, her kesimden Filistin davasına gönül veren insanın bulunduğu konvoyda ayrıca insan hakları savunucuları, aktivistler, gazeteciler, yazarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri bulunuyor. Konvoyda ambulanslar, binek araçları, minibüsler, otobüsler ve TIR'ların yanı sıra tıbbi malzeme ve ilaç da yer alıyor.

 



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,140 µs