En Sıcak Konular

Türkiye'ye İslamcı Cumhurbaşkanı!..

0 0 0000 00:00 tsi


AK Parti'nin belalısı Michael Rubin, Türkiye ile ilgili yeni bir kriz senaryosu yayınladı. “Türkiye'nin bir İslamcı Cumhurbaşkanı mı olacak” (Will Turkey Have an Islamist President?) başlıklı 2 Şubat 2007 tarihli yazıda; neocon taşkınlığı bütün boyutlarıyla gözler önüne seren Rubin, bu yılki “cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin son elli yılın en önemli seçimleri olacağını” iddia ederek yeni bir felaket senaryosuna imza attı.

Neocon kuşağın yeni yetmelerinden olan ve İsrail aşırı sağına çalışan Rubin, AK Parti'nin yargı ve eğitimde kadrolaştığını, ekonominin borçlanma ve yeşil sermaye ile ayakta tutulduğunu iddia ederek, “ekonomiye yeşil sermaye girişi olmaması halinde Türkiye'nin 2001 yılındaki kadar sarsıcı bir devalüasyon yaşayabileceği” kehanetinde bulunuyor.

Yazısını “Türkiye'deki ideolojik kavga” üzerine kurmasına rağmen ilginç bir noktaya geliyor ve Tayyip Erdoğan'ın soruşturmalardan kurtulmak için Cumhurbaşkanı olmak istediğini öne sürmekten kaçınmıyor. Türkiye'de artık askeri darbe olmayacağını belirten Rubin, Erdoğan'ın uyarıları dikkate almaması durumunda sokaklarda tankların dolaşmayacağını ancak siyasal ve yargısal sürecin işletileceğini iddia ediyor. Kehanetleri böyle devam edip gidiyor!

Rubin'in benzer yazılarına daha önce de yer vermiştik. Oldukça spekülatif, Türkiye analizinden çok Türkiye'de belli çevreleri harekete geçirmeyi amaçlayan ve ısrarla kriz çağrıları yapan Rubin, American Enterprise Institute (AEI) bünyesinde oldukça yaygaracı bir grupla birlikte Türkiye ve bölge için ahkam kesmekle meşhur bir zat. Madem bugün bu köşeyi işgal etti, daha önceki icraatlarından örnek verelim de, kim olduğuna ve ne yapmak istediğine ilişkin kanaatimiz pekişsin.

En büyük destekçisi, The Middle East Forum'un yöneticisi ve İsrail aşırı sağının önemli isimlerinden olan Daniel Pipes. Bütün mesaisini Türkiye'de askeri darbe provokasyonuna, iç savaş senaryolarına, özellikle de Tayyip Erdoğan'ın yıpratılmasına hasretmiş. Öyle iddialar ortaya atıyor ki, yazılarnı okuyanlar Türkiye'de gerçekten iç savaş yaşanıyor sanır.

Bu yaygaracı gruptakiler, Mayıs 2005'te düzenledikleri “Turkey: The Road to Sharia?” başlıklı sempozyumda, Türkiye'yi Ortodoks İslamcıların yönettiğini, Tayyip Erdoğan'ın ülkeyi şeriata sürüklediğini, İran laikleşirken Türkiye'nin İslamlaştığını, Türkiye'nin bir an önce düşman kategorisine alınması gerektiğini, ABD'nin Türkiye'deki bu gidişe müdahale etmesinin zorunlu olduğunu ve Türkiye'nin AB üyeliğine destek verilmemesi gerektiğini iddia ediyorlardı.

Türkiye'nin stratejik ortak olamayacağı, terörle mücadelede birlikte çalışılamayacağı, Hamas, Hizbullah ve Iraklı direnişçilere karşı mücadele etmediği, Beşşar Esad'la, İran'la yakınlaşma içinde olduğu, Washington, Brüksel ve Moskova ile ilişkileri kesip İslam dünyasına yöneleceği, İslamcıların komünist ve faşistler kadar tehlikeli olduğu gibi tuhaf hezeyanlarıyla ortalığı karıştırıyorlardı. Türkiye'nin kara para cenneti olduğunu, AK Parti'nin gizli gündemi bulunduğunu, Suudi sermayesi ile ayakta durduğunu öne sürerek, Türkiye'yi Hasta Adam ilan etmişlerdi.

National Review dergisinde yayınladığı bir yazısında, yine ağır ithamlarda, aptalca değerlendirmelerde bulunmuştu. Ona göre Türkiye-ABD arasındaki en önemli sorun reddedilen 1 Mart Tezkeresi değil; bizzat Başbakan Tayyip Erdoğan!

16 Aralık 2005 tarihinde “AK Parti Michael Rubin'e neden haddini bildirmiyor?” başlıklı bir yazı yazmıştım. Ama yazdıklarım sadece bu yazıyla sınırlı değildi. Türkiye'nin sözcülüğüne soyunan ve başımıza Türkiye uzmanı kesilen bu adamların, bir yandan iç çatışma tezlerini Türkiye analizi olarak pazarlarken diğer yandan şantaja varan kâbus senaryoları ile Türkiye üzerinde baskı kurup istediklerini koparmaya çalıştıklarına dikkat çekmiş, Türkiye'nin lobisini yapma adı altında nasıl para peşinde olduklarına, fikir babaları ve Türkiye'deki ortaklarına işaret etmiştim.

Hepsi deli saçması tabiî. Türkiye ile ne kadar ilgileri, Türkiye hakkında ne kadar bilgileri olduğu ortada. Türkiye için ne düşündükleri de. Kendilerine ezberletilenleri her platformda tekrar ediyorlar. En son keşifleri “İslamcı faşistler” ya da “İslamofaşizm” kavramıydı. George Bush'un, 11 Eylül'ün son yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada kullandığı bu kavram da, Rubin gibi ideolojik savaş ajanları tarafından keşfedilmişti. İlk kez, The Washington Times'ın editörü Tony Blankley “Batı'nın son şansı: Medeniyetler savaşını kazanacak mıyız” başlıklı kitabında kullandı. Rubin'in felaket senaryolarının hiç biri tutmadı bugüne kadar. Ama o, birileri adına ısrarla bu tezlerini tekrarlamaya devam ediyor. “Türkiye Şeriata gidiyor” gibi provokatif çıkıştan sonuç elde edemedi. Şimdi “İslamcı Cumhurbaşkanı geliyor” teziyle Türkiye'de bir yerlere sinyal göndermeye, harekete geçirmeye, kriz tacirliği yapmaya çalışıyor. Tabiî ki bu da tutmayacak. Bu tahriklerin siyasi analiz olduğunu sanmayın sakın. Amaç para, kârlı bir yatırım! Evet, bu kişiye haddini bildirmek lazım ama susturmak için milletin paralarını ceplerine doldurarak değil!

yenişafak



Bu haber 169 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    23,865 µs