sine-i Meclis'e dönüş sinyali | " /> sine-i Meclis'e dönüş sinyali | "/>

En Sıcak Konular

Eski DTP'lilerden sine-i Meclis'e dönüş sinyali

17 Aralık 2009 09:08 tsi
Eski DTP'lilerden sine-i Meclis'e dönüş sinyali Kapatılan DTP’nin siyasi yasaklı lideri Türk “Tabanımız bizi Meclis’te istiyor” derken, eski Grup Başkanvekili Demirtaş da “Yasalarda değişiklik yapılırsa Meclis’e dönebiliriz” açıklaması yaptı.

Kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk, parti tabanının TBMM’nin terk edilmesini istemediğini söyledi. Kürt sorununun çözümü için Meclis’e girdiklerini, ancak kendilerine ‘fazlalık’ muamelesi yapıldığını savunan Türk, “Eğer bizi bir fazlalık gören mantık devam ederse, bizim yapacak hiçbir şeyimiz yok” dedi. İki günlük Diyarbakır toplantısının ardından DTP’li vekiller Ankara’ya dönen Türk, Anayasa Mahkemesi’nin kapatma kararının en çok DTP tabanını üzdüğünü söyledi.

BİZİM DEĞERİMİZİ BİLEMEDİLER

Türk, “Halk da TBMM’yi terk etmemizi istemiyor. Ama siyasetçinin görevi, halka öncülük etmektir” diye konuştu. Siyasi partilerin hiçbirinin DTP’nin mecliste bulunmasının değerini bilemediğini öne süren Türk, “Meclis’ten ayrılıyoruz. Ama yarın yine Meclis’e gelmek için, halkımızın iradesini ve taleplerini yansıtmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

MECLİS ZEMİNİNDE SİYASET ÖNEMLİ

DTP’nin eski Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş da partilerinin kapatılmasıyla demokratik siyasetin önünün de kapatıldığını belirtti. Kendilerinin Meclis zemininde demokratik mücadeleden yana olduğunu belirten Demirtaş şöyle konuştu: “Cuma günü istifalarımızı sunacağız. Eğer Meclis demokratik siyasetin önünü açarsa Meclis zemininde verdiğimiz mücadeleye devam edebiliriz. Siyasi partilerin kapatılmasını engellenmesi, ifade özgürlüğünün genişletilmesi, seçim barajının düşürülmesi gibi adımlar yeniden Meclis’e dönmemezin yolunu açabilir” dedi.

Batman Milletvekili Bengi Yıldız da yaptığı açıklamada siyasi partilere ilişkin yasal veya anayasal bir iyileştirme olması durumunda TBMM’ye dönmeyi değerlendireceklerini söyledi.

Kimse hak ararken başkasına zarar veremez 

Sokaklarda son günlerde artan şiddet ve gerginliğin düşürülmesi gerektiğini belirtten Demirtaş gösterilerde şiddet kullanmanın demokratik hak arama yolu olmadığını ifade etti. Artan tansiyon nedeniyle uyarılarda bulanan Demirtaş şöyle konuştu: Hiç bir Türk kendisini devletin yerine koyarak ve Kürtleri suçlu görerek silahına davranmamalı, Kürtler de hakkını ararken esnafa, vatandaşa zarar verecek eylemlerden uzak durmalı, şiddet kullanmamalıdır. Hiçbir göstericinin şiddete, başkalarına zarar vermeye hakkı yoktur.” Ara seçime kesinlikle karşı olduklarını vurgulayan Demirtaş böyle bir seçim olması halinde kesinlikle katmayacaklarını tekrarladı. Demirtaş, erken seçim kararı alınması halinde ise ya yeni bir siyasi parti çatısı altında ya da bağımsız adaylarle tekrar seçimegirebileceklerini ifade etti. 

star



Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,564 µs