En Sıcak Konular

Üniversiteleri de karıştırmak istiyorlar

17 Aralık 2009 08:26 tsi
Kaos oluşturmak isteyen karanlık odakların yeni hedefi üniversiteler. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, bazı örgütlerin üniversiteleri karıştırmak istediğini belirterek, "Bu kişiler öğrenci kimliğine bürünüyor.

Profesyonel yönlendirme eğitimi almış kişiler. Tüm öğrenciler dikkatli olmalı." uyarısında bulundu.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde düzenlenen hain pusuda hayatını kaybeden 7 şehidin cenazelerinin defnedildiği gün ÇÜ Kampüsü içerisinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu kantininde bir kız öğrencinin '7 kişiyi daha devirdik' dediği ileri sürüldü. Bunun üzerine yurtta olaylar çıktı. Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, olayları büyümeden engelledi. Önceki gün Mersin'de bir kahvehaneye atılan molotofkokteylinin ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda öğrenciler birbirine girdi. Büyüyen olayları İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, bizzat gelerek yatıştırdı.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'na göre birileri üniversiteleri karıştırmak için harekete geçti. Akınoğlu, öğrencilerin üniversite dışından yönlendirildiği kanaatinde. Bazı dernek ve sendikaların da oyunun içinde olduğunu savunurken, "ÇÜ'nün yerleşkesinde sendikanın ne işi var?" diye soruyor. Akınoğlu, üniversitede çatışma çıkarmak isteyenlerin genelde fakir öğrencilere odaklandığına işaret ediyor.

Prof. Dr. Akınoğlu, rektör olduğunda kendisine bazı dersliklerin 'kurtarılmış bölge' olarak anlatıldığını hatırlatırken şu ifadeleri kullanıyor: "Kantinlerin sol ve sağ görüşlü öğrenciler tarafından paylaşıldığı söyleniyordu. Aşırı sol ve bölücü örgüt yandaşı öğrencilerin yanına gittim. Ne istediklerini sordum. Öğrencilerin yanından ayrıldıktan sonra şu tespiti yaptım. Çok profesyonel öğrenci grubu var. Bunların bazılarının öğrencilikle alakası yok. Özgürlük lafına sempatiyle bakan sol düşünceli insanları kandırmaya çalışıyorlar. 5-10 kişilik bir grup bunları yönetiyor. Profesyonel yönlendirme eğitimi almış kişiler bunlar. Yönetim olarak yaz döneminde o küçük kantinleri kapatıp tek kantin haline getirdik. R1'de büyük bir kantin oluşturduk. Şimdi değişik siyasi görüşte insanlar var. Beraber görüşüp konuşuyorlar. Kantinde ayrışma değil birleşme olmalı. Birbirlerine alışmalılar. Bu sayede art niyetli insanlar istediklerine ulaşamıyor."

Rektör, eylemlerin öğrencileri rahatsız ettiğini dile getiriyor. Özgürlük ve insan hakları kavramını kullanan kesimlerin arkadaşlarının özgürlüklerine zarar vermesinin izah edilemez bir çelişki olduğunu vurguluyor. Akınoğlu, şöyle konuşuyor: "Hem özgürlük istiyorlar hem de yemekhaneye yemek yemeye gelenlerin özgürlüklerini kısıtlıyorlar. Bu eylemler eğitimi etkiliyorsa, devletin malına zarar veriliyorsa müdahale ederiz. Üniversitede özgürlük, akademisyenlerin kendi alanında düşüncesini ifade etmesi, toplumu aydınlatmasıdır. Fikir üretmesi, bilgi üretmesidir. Üniversite, farklı düşünceleri ortaya koyacak. Ama bu düşencelerin hiçbir zaman siyasi olmaması lazım."

zaman

 



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,688 µs