çifte standartı | " /> çifte standartı | "/>

En Sıcak Konular

Başsavcılığın çifte standartı

17 Aralık 2009 08:16 tsi
Başsavcılığın çifte standartı Anayasa Mahkemesi'nin DTP'yi kapatma kararıyla birlikte, 5 yıl siyaset yasağı getirdiği partinin üyesi ve eski genel başkan yardımcısı Orhan Miroğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'yı çifte standart uygulamakla suçladı.

'Ergenekon zanlısı İşçi Partisi ile savunucusu CHP hakkında neden dava açılmadı?'

Zaman'a konuşan Miroğlu, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Benim gibi parti ile hukuki ve organik bir bağı bulunmayan bir üyenin hakkında açılan dava, 'ceza ile sonuçlanmamasına rağmen' kapatmaya delil olarak sunuluyor. Ancak genel başkanı terör örgütü üyeliği suçuyla yargılanan ve şubelerinde Ergenekon terör örgütüye ilgili birçok delil bulunan İP hakkında dava bile açılmadı. CHP ve Baykal da alenen Ergenekon'un savunuculuğunu yapıyor ve yine dava yok."

Anayasa Mahkemesi'nin DTP'yi kapatma kararıyla birlikte, 5 yıl siyaset yasağı cezası verdiği eski genel başkan yardımcısı Orhan Miroğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'yı çifte standart uygulamakla suçladı. Zaman'a konuşan Miroğlu, "Partiyle hukuki bağı olmayan kişilerin konuşmalarını bile delil sayarak DTP'ye kapatma davası açan Yalçınkaya, Ergenekon terör örgütü üyeliği yapan İşçi Partisi (İP) ve savunuculuğunu üstlenen CHP hakkında neden dava açma gereği duymadı? Benim gibi parti ile hukuki ve organik bir bağı bulunmayan bir DTP üyesinin, hakkında açılan dava, 'ceza ile sonuçlanmamasına rağmen' kapatma davasına delil olarak sunuluyor. Ancak genel başkanı terör örgütü üyeliği suçuyla yargılanan ve şubelerinde Ergenekon terör örgütü üyeliğine kanıt olabilecek birçok delil bulunan İP hakkında dava bile açılmıyor. CHP ve Baykal da alenen Ergenekon'un savunuculuğunu yapıyor ve yine dava yok. Bu çifte standart değil de nedir?" diye sordu.

İP bürolarında Yargıtay krokisi dahil ele geçirilen birçok delili hatırlatan Miroğlu, "Genel başkanları içeride. Fiili olarak terör örgütü kurmaktan yargılanıyor. DTP'nin durumu İP ile karşılaştırılamaz bile. Ne DTP İP'tir, ne de Ahmet Türk Doğu Perinçek'tir. Birçok arkadaşımız hakkında verilen mahkûmiyet kararı tamamen bireysel birtakım konuşmalardan, fikir beyan etmelerdendir. İP, açıkça Ergenekon terör örgütü diye bir örgütün üyeliğini yapıyor. Buna rağmen İşçi Partisi'ne yönelik hiçbir şey yok. Yani İşçi Partisi terörün odağı olmanın dışında bizzat işin içindedir." şeklinde sitemde bulundu.

İP hakkında ortada bu kadar beyan ve delil varken dava açılmamış olmasının sebebini anlayamadığını söyleyen Miroğlu, "Acaba Sayın Abdurrahman Yalçınkaya bizim gibi insanların sağda solda yaptığı konuşmaları toplamaktan fırsat mı bulamadı İP'e dava açmaya? Bu bir çifte standarttır." ifadelerini kullandı. Miroğlu, İP dışında CHP'nin açıkça Ergenekon savunuculuğu yaptığını ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un da Ergenekon sanıklarının yargılandığı Silivri'yi 'Nazi Toplama Kampı'na benzettiğini hatırlattı. "Biz İmralı'yı 'Nazi Toplama Kampı'na benzetsek kim bilir başımıza ne gelirdi?" dedi.




Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,892 µs