En Sıcak Konular

BTS, 'uyarı eylemini' sona erdirdi

16 Aralık 2009 23:56 tsi
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Yunus Akıl, işten uzaklaştırılan TCDD çalışanların görevlerine iadeleri talebiyle dün başlattıkları eylemi, ''yolcuların daha fazla mağdur olmaması için sona erdirdiklerini'' açıkladı. Açı

Ankara Garı'nda toplanan bir grup sendika üyesi ile basına açıklamalarda bulunan Akıl, 25 Kasımda Kamu-Sen ve KESK'e bağlı sendikaların katıldığı ''uyarı grevi''nin en önemli öznesinin ulaşım çalışanları olduğunu dile getirdi.

2 milyon kamu çalışanının eyleminin faturasının 16 TCDD çalışanına çıkarılmaya çalışıldığını ileri süren Akıl, TCDD yönetiminin ''haksız ve hukuksuz bir biçimde 16 çalışanı açığa aldığını'' savundu.

Bu nedenle dün bir eylem başlattıklarını belirten Akıl, ''TCDD'nin 16 arkadaşımızı açığa almasına, 16 Aralıktaki grevimizle cevap verdik'' dedi.

''Yolcuların daha fazla mağdur olmaması için eylemlerini sona erdirdiklerini'' ifade eden Akıl, açığa alınan TCDD çalışanı sayısının bugün 46'ya çıktığını buna yapacakları Başkanlar Kurulu toplantısında alınacak karar doğrultusunda, ''en etkili cevabın verileceğini'' kaydetti.

Eyleme destek veren KESK'in Genel Sekreteri Emirali Şimşek de ''dün ve bugün gerçekleştirdiğimiz grev aslında uyarı niteliğindedir. Eğer üzerimize gelirseniz yine hizmeti durduracağız, bundan çekinmeyeceğiz'' uyarısında bulundu.

Mücadelelerinin yalnızca 46 TCDD çalışanı için olmadığını vurgulayan Şimşek, toplu sözleşme masasına oturuncaya kadar mücadelelerinin süreceğini söyledi.

Konuşmaların ardından grup dağıldı.
 
ajanslar



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,476 µs