ağır suçlama | " /> ağır suçlama | "/>

En Sıcak Konular

MHP lideri Bahçeli'ye ağır suçlama

16 Aralık 2009 19:19 tsi
MHP lideri Bahçeli'ye ağır suçlama  
Türkiye Barış Meclisi üyesi Gazeteci-Yazar Leyla İpekçi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ülkücü kesimi sokağa dökmediğini ancak açıklamalarıyla vatandaşların sokağa dökülmesine sebep olduğunu söyledi.

Şiddet olaylarında Bahçeli ve Baykal'ın sorumluluğu bulunduğunu ifade eden İpekçi, PKK'nın silah bırakmasını derin devlet ve Ergenekon örgütünün engellediği görüşünü dile getirdi.

Türkiye Barış Meclisi Üyesi sanatçı, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu üyeleri basın toplantısı düzenleyerek DTP'nin kapatılması ve sonrasında yaşananları değerlendirdi. Toplantıdan konuşan gazeteci-yazar Leyla İpekçi, DTP'nin kapatılma kararının açıklanmasının ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın çok sayıda demeç verdiğini hatırlattı. Kılıç'ın kapatma kararı ile ilgili sıraladığı gerekçelerin kendisine de yetmediğini öne süren İpekçi, "Bunun verdikleri karar karşısındaki çekinceleri bir siyasetçi gibi defalarca kendisinin izah etme ihtiyacı duymasıyla bağlantılandırıyorum. Türkiye'de evet parti kapatmalar bu kadar gelenekselleştikten sonra hukuka uydurulabilir, partilerin kapatılma kararı çok istenirse. O zaman bizim hukuk kurallarını ve hukukun evrenselliğini yeniden düşünmemiz gerekiyor. Dolayısıyla her hukuka uygun oldurulabilecek bir kararın vicdani olup olamayacağını tartışmamız gerekirdi. Kendisi vicdanım rahat derken kendisini bir kere daha düşünmeye davet etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Demokratik Açılım Süreci'nde yaşanan gerginliklerde MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ülkücüleri sokağa indirmediği için her kesimini takdirini topladığını aktaran İpekçi, MHP Lideri Bahçeli ve beraberinde Baykal'ın görünmez şiddet uyguladığını söyledi. İpekçi, "Kendisi aynı şeklide Baykal ile birlikte zihin altlarımızı esir alacak çok daha büyük bir provokasyon yapıyorlar. Belki bunun bir yansımasını o anda görmüyoruz mecliste konuşurken fakat asıl provokasyon budur. Bu bizim zihin altımızı esir alıyor. Geçen gün Baykal hatta "Reşadiye'de bitmiştir açılım" diyebildi. Biz sürekli böyle şeyler duya duya 'en yakın arkadaşımızdan Kürtler zaten kolektif haklar için uğraşıyorlar' şeklinde laflar ve yaklaşımlarla zaten hiç olmasın açılım daha iyi şeklinde zihinlerimiz sürekli doluyor. Bu son derece kibar imalar dahi sürece hiç destek olmadığı gibi fazlasıyla insanların ellerine satır, bıçak, balta alarak sokağa çıkmalarında görünmeyen bir yoldan etkili oldu diye düşünüyorum. Buna çok çok karşı çıkmamız gerekiyor. Evet Bahçeli kendi kesimini belki sokağa indirmedi ama bu tür söylemlerle milleti sokağa indirme gibi bir rol üstlenmiş durumda. Bunu çok tehlikeli buluyorum. " şeklinde konuştu.

"ERGENEKON PKK'YI BİTİRMİYOR"

DTP'li Ahmet Türk'ün son dönemde yaptığı çok sayıda açıklamada ne kadar zor durumda olduğunu anlatmaya çalıştığını aktaran İpekçi, "Biz aslında el birliği ile onu çok zor durumda bıraktık. Bir yandan bir muhatap alınma sorunu vardı. Bir yandan PKK'da kendisinin daha fazla muhatap alınması noktasında bastırıyordu. Bu ne kadar yapıldı yapılmadı bunu bilmiyoruz. Hükümet devlet adına bazı pazarlıkları yürüttü ve Kuzey Irak liderleriyle görüştü. DTP aslında burada bu siyasi sürecin içinde dışlandı. Bunun mesajını sürekli verdi. Aynı şekilde imarlı ve kandile karşı eli giderek zayıfladı. Şimdi bu süreç içinde bir de DTP'yi kapattığınız vakit o zaman siyasetin tek muhatabı PKK kalmak zorunda. Aslında biz o siyasetin sadece şiddet olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

Devletin içindeki derin yapılanma ve Ergenekon'un savaşı bitirmediğini ileri süren İpekçi, "Eğer elinizde silah varsa eh türlü barış pazarlığında bir lükstür elinizde. Bu giderek birileri devletin içindeki derin yapılanma ve Ergenekon zaten bu savaşı bitirmek istemediği sürece bunu her türlü yöntemlerle en kanlı şekilde bunun bitmemesi için uğraştığı sürece PKK'lılarda yeniden dağa çıkmak için bir çok insanın olduğu söyleniyor. Silahtan başka güveneceğiniz hiçbir şeyiniz yoksa özgüveniniz kalmayacak hale geliyor. Tek güvendiğiniz şey silah haline geliyor. Bu şekilde yeni bir siyaset dili oluşturulamayacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

cihan



Bu haber 873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,950 µs