En Sıcak Konular

Kesik domuz kulağı ile Müslümanlar'ı tehdit ettiler

16 Aralık 2009 17:15 tsi
Almanya'da İslamofobi tehlikeli boyutlara varıyor. Alman ARD televizyonunun yaptığı araştırmaya göre halkın yüzde 75'i Almanya'da İslamlaşma korkusu taşırken, Elsenfeld Fatih Cami ve IGMG genel merkezinden sonra Almanya İslam Konseyi'ne domuz kulağı g

İsviçre'deki minare referandumunda net şekilde ortaya çıkan İslam korkusu ve İslamofobi'nin Almanya'da da tehlikeli boyutlara vardığı ortaya çıkıyor. Alman devlet televizyonu ARD'nin yaptırdığı bir araştırma Alman halkının yüzde 75'unun Almanya'nın İslamlaşmasından endişe ettiğini ortaya koydu. Öte yandan Almanya'da cami ve İslami kurumlara saldırılarda büyük artış gözleniyor. Bugün, merkezi Köln'de bulunan Almanya İslam Konseyi'ne (Islamrat) zarf içinde mesajlı domuz kulağı gönderildi. Daha önce de Bavyera eyaletindeki Elsenfeld Fatih Camii'ne domuz kanı ve gözüyle, İslam Toplumu Milli Görüş'ün (IGMG) genel merkezine domuz kulağı gönderilerek saldırılar yapılmıştı.

Almanya İslam Konseyi Genel Başkanı Ali Kızılkaya, domuz kulağıyla birlikte gönderilen mesajda İslam Peygamberine saldırıldığını söyledi. Mektuba, Almanya'da Yahudi kökenli ünlü bir isim olan Michel Friedmann'ın imzasının atıldığını belirten Kızılkaya, "Almanya'daki Müslümanlarla Yahudiler arasına nifak sokmaya çalışmışlar. Bunun için bir Yahudi'nin ismi kullanılmış." dedi.

Köln polisinin ihbara rağmen henüz gelmediğini bildiren Kızılkaya, "Bizi en çok endişelendiren Almanya'da İslamofobi'nın artması. Değişik bir boyut kazanmış olması. Oysa biz, Müslümanların Alman toplumu için bir kazanç olduğuna inanıyoruz. Çünkü çok kültürlü bir toplumda Müslümanlar Almanya'ya bir renk daha katıyor ve zenginleştiriyor." dedi. Kızılkaya, Almanya'daki Müslümanların bu ülke için hiç bir zaman bir tehdit olmadığının altını çizdi.

"MÜSLÜMANLARI PROVOKE EDEMEYECEKLER"

IGMG'ye yapılan saldırının da aydınlatılamadığını bildiren Kızılkaya, şunları söyledi: "Özellikle siyasetçiler açıklamalarda bulunarak İslam korkusunun yersiz olduğunu söylemeleri gerekirken, bazı siyasetçiler tam tersine İslamofobi'yi ranta çevirmeye çalışıyor. Bu çok endişe verici. Bu saldırılar da gösteriyor ki, İslamofobi Almanya'da tehlikeli boyutlara varıyor. Bize bu yapılan tüm Müslümanlara büyük bir hakarettir. Ama Müslümanları provoke edemeyecekler."

ARD'nin yaptığı araştırmaya göre, halkın yüzde 39'nun Almanya'nın İslamlaşması konusunda kısmen endişeli, yüzde 36'sı ise büyük endişeler taşıyor. 1000 kişi arasında yapılan araştırmaya göre Almanların sadece yüzde 22'si İslam korkusu taşımıyor.

Cihan



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,592 µs