En Sıcak Konular

Oktay Vural'dan ilginç sözler!

16 Aralık 2009 15:35 tsi
Oktay Vural'dan ilginç sözler! MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, açılım projesiyle ilgili "Etnik açıdan kışkırtma maksatlı, ayrımcılık amacına hizmet eden bir hainlik yapılmakta’’ dedi.

TV8’de yayınlanan Erkan Tan ‘la Başkentten Program konuğu olan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümetin demokratik açılım sürecine ve son yaşananlara değinerek,’’Demokratik açılım değil bu, resmen azılım projesi. Uyuyan fitneyi uyandırmaya çalışıyorlar. Etnik açıdan kışkırtma maksatlı, ayrımcılık amacına hizmet eden bir hainlik yapılmakta’’ diye konuştu. "Bir de, bizim bu olanlardan beslendiğimiz söyleniyor, 1969 yılında MHP kurulduğunda terör mü vardı. Yönetimi sıfır terörle devralan AKP’nin, ülkeyi getirdiği nokta ortada. Daha fazla demokrasi diyerek daha fazla terör getiriyorlar’’ dedi.

Köklü milliyetçilik anlayışı ile milli birlik ve bütünlük esasını ilke edinmiş olduğunu söylediği MHP’nin, toplumda yaşanan huzursuzluklardan, çatışmalardan ve gerilimden siyasi bir rant ve beklenti içinde olmasının söz konusu olamayacağını ifade etti. ‘’ Bizi kanla bağdaştırmaya çalışanların, aslında kanla beslenenlerdir. AKP; DTP ve ABD işbirliği ortada’’ diyerek’’ Birlikten rahmet, ayrılıktan azap doğar diyorum ve MHP olarak birlikten yana olduğumuzun altını çiziyorum’’ açıklamasında bulundu.

Umut Verici Gelişmeleri Göremedik

AK Parti Hükümeti için, ‘’ Ne yapmaya çalıştılar da söyledikleri gibi muhalefet bunlara hep engel oldu. Neyin önüne geçmişiz bir açıklasınlar da biz de bilelim’’ diyen Oktay Vural; ’’19 Ekim’de mobil hukuk hizmetiyle, Habur’da zafer kutlamalarıyla karşılanan teröristler için ertesi gün ‘umut verici gelişmeler yaşanmakta’ diyen Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan değil miydi?’’ dedi. ’’ Sivas’ın ötesine gitmek, Kürtçe eğitim bunlar hep fitne uyandıran ve kışkırtmaya yönelik ayrımcılık çalışmaları. Biz başka bir çalışma göremedik. ‘’ iddiasında bulundu ‘’ Mecliste hem teröristler hem de şehitler için gözyaşı dökenler, şimdi de ağlasınlar. Milletin ödemek zorunda bırakıldığı bedel üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçsinler’’ diye konuştu.

Soruşturma Açmazsan Namertsin

‘’Sıkışınca, 57. koalisyon hükümet döneminde, içi boşaltılan bankalar, döviz satışlarını ortaya atan hükümet lafını bilerek konuşsun’’ diyen Oktay Vural, Başbakana, ‘’Madem, bir yanlış olduğunu savunuyorsun. O zaman soruşturma açsana, açmazsan namertsin’’ diye seslendi. ‘’İşsizliğin alıp başını gittiği, ekmek bile bulamayan vatandaş için, acaba bu hükümet ne yapmayı düşünüyor’’ diyerek, hükümeti kendi düştüğü durumu ve ayıbını kapatmak için gündemi belli konulara odaklamaya çalışmakla suçladı.

Öcalan’ın İdam İlmeğini AKP Çıkarttı

‘’ İdam cezasının kaldırılmasına tüm partiler evet dedi. Kaldırılmasını istemeyen tek parti bizdik’’ diyen MHP Grup Başkanvekili, Apo’yu ipten döndüren MHP söylemlerinin yanlış iddialar olduğunun altını çizdi. AK Parti hükümetine seslenerek, ‘’Siyaseti doğru bilgilerle yapın, doğruları saptırmayın’’ diye konuştu.

DTP’nin, kapatılma kararına, milletvekili istifası ile karşılık vermesine yönelik, kişisel bir açıklama yapmak istemediğini de söyleyen Oktay Vural, ‘’ Meclise geldikten sonra, partimizle ortaya koyacağımız tavır beraberinde açıklamalarımız olacak’’ diye konuştu.




Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,767 µs